Müze harap halde!

Güneş Sanat müzesi ve sergilenen eserler içler acısı hale geldi.

Müze harap halde!
Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde dedesine ait harabe bir binayı tamir ettirip 1990 yılından itibaren  çevreden topladığı ağaç kökleriyle dekore ederek, Kök Müzesi” açan Azmi Aytekin ‘in Güneş Sanat Merkezindeki   eserleri harap halde.  
 Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı 2100 rakımlı Zigana Dağı'nın eteklerindeki köyünde ağaç köklerinden dekore ettiği sanat merkezini müze haline getiren Aytekin  hastalanıp İzmir’e gidince Güneş Sanat müzesi ve sergilenen eserler içler acısı hale geldi.

Çizdiği soyut tabloların yanı sıra ağaç kökleriyle süslü sanat merkezi ile dikkatleri üzerine toplayan Aytekin, sanat yaşamına "dağ başı" dediği köydeki bu merkezde sürdürürken geçtiğimiz yıl  hastalığı nedeniyle çalışmalarına ara vererek tedavi için İzmir’de bulunan oğlunun yanına gitti .

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

 Bir yıla yakındır İzmir’de tedavi gören 89 yaşındaki Azmi  Aytekin çalışmalarına hastalığı nedeniyle  ara verince Dünyanın bir köydeki tek müzesi olan Sanat Güneş Merkezi  ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle adeta harabeye döndü.
Bir dönem  Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan  Sanat merkezinde bulunan eserlerde artık yetkililerden ilgi bekliyor. 

Güneş Sanat Merkezinde eserler hiç ağaç kesmeden,sadece  kesilen ağaçların toprak altındaki köklerini çıkarıp bazı figürlerden, oluşturuldu.Yurt içinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra Yurt dışından gelenlerinde büyük beğeni ile gezdiği  müzede  Ağaç kökleri her insanda farklı çağrışımlar yapıyor. "Sanat Güneşi" adını verdiğim bu binada zamanımı resim yaparak geçiriyorum. Türkiye’de köyde böyle bir mekan sanırım bizim köyde var” diye konuştu. 

Haber61

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel