"Mutlu gelecek için umut yıldızı"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ülkemizde suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu bağımlısı olmuş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan risk altındaki çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilinçlendi

"Mutlu gelecek için umut yıldızı"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ülkemizde suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu bağımlısı olmuş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan risk altındaki çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilinçlendirme, bilgilendirme çalışmalarını da içerecek şekilde mesleki eğitim verilerek istihdam edilmelerinin sağlanmasını amaçlayan “Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı” projesinin sertifika törenine katıldı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün geliştirdiği “Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı” projesini Türkiye İş Kurumu Trabzon Şubesi finanse ederken, Milli Eğitim Müdürlüğü de öğrencilerin eğitim almasını sağladı. Valilik B Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende Vali Kızılcık, kursta eğitim alan 8 erkek, 1 kız toplam 9 gence sertifikalarını verdi.

Eray, isimli öğrencinin duygulanarak “Kursumuz bitmesin” isteğinde bulunduğu Vali Kızılcık, “Artık iş sahibi olacaksınız. Üzülme” cevabını vererek teselli etti.
Öğrencilerin yaptığı gümüş eserleri inceleyen Vali Kızılcık, “Kanuni Sultan Süleyman gençlik yıllarında sizin öğrendiğiniz sanatı ircaa etmiştir. Siz de geleceğin Kanunileri olacaksınız” dedi.
Vali Kızılcık, projeye katılan öğrencilerin yaptıkları çalışma ile güvenlerini boşa çıkarmadığını dile getirerek, “Bu proje ile 9 tane çocuğumuzun hem meslek sahibi olması hemde sosyalleşebilmeleri açısından oldukça önemli. Nitekim bu çocuklarımız bizleri bu konuda haklı çıkarırcasına projenin uygulanmasına devam ettiler. Mesleklerini öğrenmeye devam ettiler. Bu alanda çalışmaya hazır kaliteli elaman olarak kendilerini ispatlamış oldular. Bizde kendilerine bunun resmi belgelerini takdim edeceğiz. Çocuklarımızın mesleki hayata geçirilmesinde katkısı olan başta emniyet teşkilatımıza ve projenin desteklenmesinde maddi kaynak sağlayan iş kurumumuza ve tabi ki milli eğitimimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bu tür projelerin örnek teşkil etmesi gerektiğine de işaret eden Vali Kızılcık, “Bu tür projelerin ülkemiz açsından örnek teşkil etmesini umuyoruz. Bu gençlerimizin iş yapma kapasitesi var. Onlarla ilgilenelim. Yeter ki meslek sahibi olmalarını ve değerli olduklarını kendilerine gösterelim. Kendilerini gösterecek imkanlarını sağlayalım. Artık bu gençlerimiz bir altın bileziğe sahip oldular. Onların bu becerilerini değerlendirmek isteyen işverenlerimiz olacaktır. Toplumda faydalı bireyler olarak hayatta idame ettireceklerdir. Bu tür projelerin diğer sivil toplum kuruluşları tarafından da devam ettirilmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Çocuk Şube Müdürlüğü’nce ilimizde 16-18 yaş grubu risk altında olduğu düşünülen 42 çocuk belirlendiği, bir veri tabanı oluşturulduğu ve proje kapsamında uygun olduğu düşünülen 9 gence 47 iş günü Trabzon ilinde istihdam alanı geniş olan ‘Gümüş Takı İşlemeciliği Kursu’ verildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler