Mustafa Demir: Verilmeyen kupamızın izindeyiz!

Trabzon Dernekleri Federasyonu Trabzon kanaat önderleriyle 9 Şubatta Trabzonspor için Kartal Karayemiş Tesislerinde toplanıyor.Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun temelleri; 1995 yılında İstanbul’da faaliyette bulunan Trabzon’un il ve ilçe dernek başkanlar

Mustafa Demir: Verilmeyen kupamızın izindeyiz!

Trabzon Dernekleri Federasyonu Trabzon kanaat önderleriyle 9 Şubatta Trabzonspor için Kartal Karayemiş Tesislerinde toplanıyor.

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun temelleri; 1995 yılında İstanbul’da faaliyette bulunan Trabzon’un il ve ilçe dernek başkanlarının bir araya gelmeleri sonucu atılmış ve “Gönül Birlikteliği” olarak Trabzon Dernekler Birliği adıyla faaliyete başlamıştı. 

“Bu gönül birlikteliği; 2005 yılında Avrupa birliği uyum yasaları uyarınca “Trabzon Dernekleri Federasyonu” adını almıştı. Bu çerçevede başta İstanbul’da yaşayan hemşerilerimiz olmak üzere bütün Trabzonluların sesi olma gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diyen Trabzon Dernekleri Federasyonu başkanı Mustafa Demir şu açıklamalarda bulundu:

HAKSIZLIĞA KARŞI TEK YÜREK OLDUK

Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak, bu bizim namus davamızdır diyerek, Trabzon’da 25.Ocak.2014 Pazar günü gerçekleştirilen, Trabzonspor taraftarları yürüyüşüne kurumsal olarak üst düzeyde katılım sağladık.

Ancak kupamız elimize geçinceye ve bu adaletsizlik giderilip hak yerini buluncaya kadar, Trabzonspor’un hakkını almak için bütün irade ve yüreğimizle mücadeleye devam ediyoruz. 

“Şike” sürecinde gelinen noktada hakkımız olan kupanın verilmesini sağlamak için Trabzonspor Kartal Karayemiş Tesislerinde büyük Trabzon buluşmasını gerçekleştiriyoruz.

BU DAVA HER TRABZONSPORLUNUN NAMUS DAVASIDIR

Trabzonsporlu taraftarlarca bugüne kadar gerçekleştirilen bütün tepki yürüyüşlerine bireysel ve kurumsal olarak katıldık, hak ve hukuk ihlallerini dile getirdik.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü yöneticilerini protesto ettik.

Tüm halkımızla birlikte TFF Trabzon Bölge Müdürlüğü'ne kadar yürüdük. Trabzonspor taraftarları yürüyüşüne kurumsal olarak üst düzeyde katılım sağladık.

Fakat bunlarla sesimizin duyulmadığını, sesimize kulak verilmediğini hatta bunun bilinçli bir duyarsızlık olarak sergilendiğini, adaletin yerini bulmasına rağmen, Türkiye Futbol Federasyonunun engeline takıldığını ve gereğinin yapılmadığını gördük.

Bilindiği gibi; Trabzonspor’umuzun büyük bir haksızlığa maruz kalması ve sevincinin, övüncünün, emeğinin, onurunun, prestijinin, kazancının ve geleceğinin çalınmış olması nedeniyle; köylerden, kasabalardan, ilçelerden, il merkezinden halkımızdan gençlerimizden, kadınlarımızdan gelen yoğun baskılar sonunda, bir adım daha ileri giderek farklı birçok etkinlikle hakkımızı alıncaya kadar “verilmeyen kupanın, kupamızın izinden hak yerini buluncaya kadar gitmeye karar verdik.

Bu nedenlerle 9 Şubat. 2014 Pazar günü saat 10.30 de Trabzonspor Kartal Karayemiş Tesislerinde, yüreği Trabzonspor aşkıyla dolu tüm Trabzonlular toplanarak kupamızın verilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa onu yapmak üzere harekete geçiyoruz.
Bu çerçevede; Trabzonlu, Trabzonsporlu yerel, görsel, işitsel ve yazılı tüm basın ilgilileri, Eski Trabzonspor Başkanları, Teknik adamları, futbolcuları, sanatçıları, işadamları, Sivil Toplum Kuruluşları, derneklerinin başkanları, toplanarak “verilmeyen kupamızın izini süreceğiz” ve hakkımızı alıncaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz.

Tüm Yetkili ve ilgililere sesleniyoruz; “Futbolun sadece sahada oynanmadığını öğrendim.” “Futbol sadece sahada kazanılmıyor” diyerek emek hırsızlığı yapan ve bu konuda mahkûm olan, suçu sabit görülen ve cezası Yargıtay’ca da onaylananların gasp ettiği 2010 – 2011 sezonu şampiyonluk kupamızın verilmesi ve hakkımızın teslim ettirilmesi siyaset’in boynunun borcu olmasına rağmen “körler sağırlar, birbirin ağırlar” oyunu oynamaları bizi hareketlendirdi. Sonuç olarak; Ne pahasına olursa olsun, çalınan, gasp edilen kupayı esaretten kurtaracağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler