Gümüşhane'de "Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi" törenle açıldı! Akşener ve İmamoğlu o konuya dikkat çekti

"Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi" Gümüşhane'de törenle açıldı.

Gümüşhane'de "Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi" törenle açıldı! Akşener ve İmamoğlu o konuya dikkat çekti

İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gümüşhane'ye gitti.

Gümüşhane'ye Mustafa Canlı adına yapılan Bilim Sanat Merkezi Okulu'nun açılış töreni gerçekleştirdi.

Haber61 açılışı canlı olarak yayınladı.

Açılış saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Daha sonra konuşmalara geçildi. Konuşmaların ardından kurdela kesimi ile bilim merkezi hizmete açıldı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise konuşmasında, “Gümüşhane olarak, bugün yine hayırlı bir hizmetin açılışında hep birlikte bir araya geldik. Merhum belediye başkanımız Sayın Mustafa Canlı adına, İBB tarafından yaptırılan okul açılışı için buradayız. Mustafa Canlı ağabeyimiz, Gümüşhane'nin yetiştirdiği önemli kişilerden birisiydi. Ayrıca iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir arkadaştı. Mustafa Canlı ağabeyimizin vefatı, her kesim olduğu gibi bizi derinden üzdü. Taraflı, tarafsız herkesin ağabeyi, kardeşi oldu. Biz, Gümüşhane'ye hizmet bayrağını ondan devraldık. Şehrimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı, Allah razı olsun” ifadelerini verdi. Kendilerinin de merhum Canlı’nın adını, kentin en güzel noktasındaki parka verdiklerini aktaran Çimen, “Mustafa Canlı ismi, şimdi de bu okulda yaşayacak. Bu okulun buraya yapılmasında emeği geçen Valiliğimize, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beyefendiye ve ekibine, şahsım ve Gümüşhane halkı adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Akşener ve İmamoğlu’na, “Bizi bu duygu yüklü günümüzde yalnız bırakmadınız” sözleriyle teşekkür eden merhum Canlı’nın oğlu Emre Canlı, “Bu şehre uzun yıllar hizmet etmiş, bu topraklara bütün benliğiyle bağlı bir babanın evladı olarak, vefatının ardından Mustafa Canlı isminin hala bu şehir için iyiliklere vesile olmasının büyük gururunu yaşıyorum. Buradan yetişecek olan evlatlarımızın her zaman yanında olacağız. Türkiye'nin neresinde bir tanıdık için yapılacak bir şey varsa, canla başla koşmuş bir memleket evladı olarak babamız Mustafa Canlı'nın bizlere bıraktığı en büyük mirasın pırıl pırıl, iyilik dolu bir geçmişi olduğu bilincindeyiz. Hayatı boyunca hep iyilikler içinde yaşamış, kalbi insan sevgisi dolu babamız Mustafa Canlı adının böyle değerli bir eserde yaşamasına vesile olan herkese tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Ekrem-İmamoğlu-1

Sizlerle bir arada bulunmaktan onur duyuyorum. Sizlerle bir arada olmak çok güzel ama bugün burada İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ile de bir arada bulunmak çok kıymetli.

Öyle güzel insandı ki Mustafa Canlı,  giderken bile bu memleketine eser bırakmayı ihmal etmedi. O güzel abimizin ailesi, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Bugün belki de ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesindeyiz. Çocukluğumda, iş hayatıma atıldığımda ve sonraki dönemlerde Gümüşhane’ye çokça geldim. Bu şehrin insanları bana evimdeymiş gibi hissettirdi. Hayatımda çok özel bir yeri var Gümüşhane’nin.

Ben bu şehre minnetle, şükranla bakıyorum.

Bu merkezin sunacağı eğitim imkanıyla bu güzel şehrin güzel evlatları, donanımlı pırıl pırıl çocuklar olup ülkemize ve hatta dünyaya güzel hizmetler edecekler.

Bu üstün yetenekli çocuklarımız burada dünyanın geleceğine hazırlanacaklar. Bu eser Gümüşhane’ye çok özel hizmetler sunacak.

Bu süreci aktif şekilde destekleyen ve sürecin oluşmasında bize bu imkânı sağlayan mili eğitim Gümüşhane il müdürlüğüne teşekkür ediyorum.

Burada bir şey söylemek, istiyorum. Biz her yerde açılışlar yapıyoruz. Yaptığımız şeyi teslim ettiğimiz kurumlar var. Biz de devletin bir kurumuyuz. Devletimizi temsil ediyoruz. Bu yapılanları size sunarken o yaptı bu yaptı demiyoruz. İstanbullu yaptı diyoruz. Gönlüm hep şunu ister. Kucaklaşalım hep beraber olalım. Bakın Gümüşhane belediye başkanı da burada, kendisine teşekkür ederim. Burası da onlara kalacak. A parti b parti yok.

Bugün varım yarın yokum. Başkası gelecek hizmet etmeye devam edecek. Ben davet edildiğim her yere giderim. Kimin yaptığına da bakmam elim çatlayana kadar da alkışlarım. Keşke kaymakamımız da burada olsaydı. Ama onları kim engelliyor ise yanlış yapıyor. Bu doğru değil. Bunun olmaması gerekiyor. Doğru olan şey belediye başkanının yaptığı şey. Bu milletin birbirine sarılmak dışında ne arzusu olabilir? Benim Gümüşhane’de sarılmayacağım tek bir vatandaşım yaşamıyor. ,İstanbul’da öyle. Türkiye’de öyle. Kurumlarımız siyasi parti değildir. Buralar devletimizin, milletimizin.

Mustafa canlı bilim ve sanat merkezimizin Gümüşhanemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Açılışta konuşan İYİ Parti Genel başkanı meral Akşener de şu ifadeleri kullandı:

5789797

Öncelikle burayı şereflendiren tüm hanımefendi ve beyefendilere teşekkür ediyorum.

Ben bugün burada bir fotoğraf gördüm. O çok önemli. İBB başkanı, Gümüşhane belediye başkanı, tüm siyasiler. Hem bizim hem diğer partilerin genel başkan yardımcıları. Bu Türkiye açısından .ok önemli bir fotoğraf. Ama bu fotoğrafı sağlayan Mustafa Canlıdır. Normal şartlarda seçime doğru gidilen dönemlerde o rekabet sertleşir. Ama bugün burada her tür siyasi partiye oy veren hemşerilerimiz var ve her biri Mustafa Canlı için burada. Allah hepimize Mustafa Canlı gibi birleştiren, bütünleştiren bir mirası nasip etsin.

Bu güzel binanın hizmetlerinin de hayırlara vesile olmasını diliyorum.

WhatsApp Image 2022-10-20 at 13.18.24WhatsApp Image 2022-10-20 at 13.34.25WhatsApp Image 2022-10-20 at 13.34.26WhatsApp Image 2022-10-20 at 13.34.27

WhatsApp Image 2022-10-20 at 12.37.32

WhatsApp Image 2022-10-20 at 12.37.40

WhatsApp Image 2022-10-20 at 12.37.42

WhatsApp Image 2022-10-20 at 12.37.43

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler