"Muhtarların seçim yarışı daha renkli"

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, yaptığı açıklamada, 30 Mart öncesi muhtar adayları arasındaki yarışın daha güzel geçtiğini belirtti.Bir mahallede en az 5 muhtar adayı bulunduğunu dile getiren Akdeniz, "Bu adaylarımız kendil

"Muhtarların seçim yarışı daha renkli"

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, yaptığı açıklamada, 30 Mart öncesi muhtar adayları arasındaki yarışın daha güzel geçtiğini belirtti.

Bir mahallede en az 5 muhtar adayı bulunduğunu dile getiren Akdeniz, "Bu adaylarımız kendilerine yakışır örnek davranış sergileyerek seçimlere hazırlanıyor" dedi.

Muhtar adaylarının daha ılımlı, daha renkli geçen yarışlarının, seçmen tarafından takdirle karşılandığını anlatan Akdeniz, şöyle konuştu:

"30 Mart yerel seçimleri öncesi siyasetçilerimizin meydanlarda kullandıkları sözcük, düşünce ve söylemler biraz daha ağır. Muhtarlarımızın seçim çalışmaları daha üsluplu, daha bilinçli, daha saygılı ve daha ılımlı bir şekilde geçiyor. Her seçimde olduğu gibi muhtarlar arasında güzel bir çekişme yaşanıyor. Siyasi bir yapılanma içerisinde olmayan muhtarların yarışı daha güzel geçiyor. Bunların yanında muhtarların hoşgörüleri daha fazla. Demokratik bir ortamda hiçbir siyasi unsuru gözetmeksizin seçildikleri için de seçim çalışmaları daha ılımlı ve hoşgörülü havada geçiyor. Bir mahallenin tüm aday resimlerini aynı broşürde ya da aynı pankartta görebiliriz. Siyasette bunu pek göremeyiz. Bu tablo da muhtarlarımızın daha demokratik bir şekilde seçime girdiğinin kanıtıdır."

- "Muhtarlar adaylarının vaatleri siyasetçileri aratmıyor"

Akdeniz, 30 Mart yerel seçimleri öncesi çalışmalarını sürdüren bazı muhtar adaylarının "bol keseden attığını" savunarak, şunları kaydetti:

"Muhtar adaylarımızın uçuk vaatlerini zaman zaman bizler de duyuyoruz. Seçimi kazanmak için vaatlerde bulunan bazı muhtar adaylarımız arasında köyüne üniversite getirme sözü veren var. Her eve su arıtma cihazı, köylerine sağlık ocağı kurma, okul kurma ve köyüne cenaze aracı getirme gibi sözler veren var. Son günlerde bunlara benzer uçuk vaatlerde bulunan birçok muhtar adayımızı gördük. O yüzden adayların mutlaka 4541 sayılı Muhtarlık Kanunu'nu okumasını istiyoruz. Muhtarlarımızın yapacağı görevler açıkça yazılıdır. Bu vaatleri veren arkadaşlar seçildikten sonra vaatlerini yerine getiremedikleri zaman çok zor durumda kalabilir. O nedenle zor duruma düşmemek için bu tür uçuk vaatlerden uzak durmak en doğrusu olacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel