Muhtarlar kadın sayısı arttı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Türkiye genelinde kadın muhtarların sayısında artış sağlandığını ancak bu sayının yinede yetersiz olduğunu belirtti.  Akdeniz, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler

Muhtarlar kadın sayısı arttı
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Türkiye genelinde kadın muhtarların sayısında artış sağlandığını ancak bu sayının yinede yetersiz olduğunu belirtti. 
 
Akdeniz, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde kadın sayısında gözle görülür bir artışın olduğunu ifade etti. 
 
Akdeniz, şunları kaydetti:
 
"Son yapılan yerel seçimlerde Türkiye genelinde kadın muhtarların sayısı arttı. Ama genel olarak bakıldığında Türkiye genelinde kadın muhtarlarımızın sayısı erkek muhtarlarımıza oranla oldukça düşüktür. 49 bin 777 olan muhtar sayısının sadece 622'sini kadın muhtarlarımız oluşturmaktadır. Kadın muhtarlarımızın sayısı genel itibariyle bir önce ki seçimlere göre artış gösterdi. Yine bir önce ki seçimlere göre yüzde 08 olan kadın sayısı bu seçimlerde genel itibariyle yüzde 1.2 yükselmiş bulunmaktadır. Toplam 66 ilde kadın muhtarı bulunmakta olup, diğer 15 ilde kadın muhtarımız hiç bulunmamaktadır. En fazla kadın muhtar sayısı İstanbul’da gözümüze çarparken bu ili, Ankara ve İzmir izlemektedir. En az kadın muhtar sayısının dağılımında ise 10 ilde sadece bir kadın muhtar görev yapmaktadır."
 
Akdeniz, İstanbul'da 92, Ankara'da 76, İzmir'de 71, Bursa'da 33 Balıkesir'de 22, Kocaeli'de 22, Eskişehir'de 17, Manisa'da 16, Kayseri 13, Isparta'da 12, Denizli'de 11 ve Samsun'da 11 olduğunu geri kalan illerde kadın muhtar sayısının 10 ve altında olduğunu belirtti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel