Muharrem İnce yine çok sert!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Yalova il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. "Kral değilim ben hizmetkarım' demiş. Senin hizmetkar olduğunu biliyoruz ama sen vatandaşın hizmetkarı değilsin" di

Muharrem İnce yine çok sert!
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Yalova il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. "Kral değilim ben hizmetkarım' demiş. Senin hizmetkar olduğunu biliyoruz ama sen vatandaşın hizmetkarı değilsin" diyen İnce, şöyle devam etti:
 
SEN EGEMEN GÜÇLERİN HİZMETKARISIN 
 
"Sen egemen güçlerin hizmetkarısın. Sen emperyalistlerin hizmetkarısın. Ne zamandan beri hizmetkarlar vatandaşa gaz sıkıyor, ne zamandan beri hizmetkarlar Taksim'e AVM yapıyor. Ne zamandan beri bu toplumda hizmetkarlar bir buçuk liralık ilacı 12 liraya alması için zorunlu reçete istiyor. Ne zamandan beri hizmetkarlar milletin ne yediğine ne içtiğine karışıyor. Hesabını hep birlikte tabii ki soracağız. Taksim'e AVM yapacaklarmış. Dün gece oradaydık. Onlar AVM yapmak için ağaç kesiyorlar. Gelsinler Yalova'ya da onlara bir ders verelim. Bir çınarın dalını kesmemek için evin temelini yürüten Mustafa Kemal Atatürk'ten gelsinler Yalova'ya da onlara güzelce anlatalım."
 
"Yine Başbakan bir laf söyledi. 'İki ayyaşın yaptığı kanuna mı?' dedi. Bu topraklarda Atatürk'e, İsmet İnönü'ye 'ayyaş' diyecek bir babayiğidi analar doğurmamıştır" ifadesini kullanan İnce, şunları kaydetti:
 
O LAFI SANA YEDİRİRİZ 
 
"Eğer sen onu kast ediyorsan sana o lafı yediririz biz. Sana o meclisi dar ederiz. Haddini bileceksin. Ondan sonra da sözcüsü kıvırıyor. 'Lafın gelişi söylemiş bunu' diyor. Lafın gelişi değil prompter akışına göre konuşuyorsun sen. Prompterdan öyle aktığı için öyle konuştu. Eğer öyle akmasaydı, o arıza yapsa zaten ne söyleyeceğini bilemezsin sen. Eğer Atatürk'ü kast ediyorsan sana bu memleketi dar ederiz biz. Gücüne güvenme, etrafındaki 3 bin polise güvenme. Gün gelir devran döner, keser döner sap döner, bir gün hesap döner, bir gün seni perişan ederiz. Bu millet bunu anlayacaktır. Kurucusuna, bu topraklarda bağımsızlık mücadelesi veren insanlara bu saygısızlığı yapma cesaretini gösteriyorsan sana bunun hesabı sorulacaktır diyorum."
 
BAŞBAKAN GEÇMİŞ OLSUN BİLE DEMEDİ 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçirdiği trafik kazasına da değinen İnce,
 
"Genel başkanımız bir trafik kazası geçirdi. İlginç bir kazaydı. Bir beton arabası çıkıyor, oradan kurtuluyor çarpıyor ve kaza geçiriyor. Canıyla ilgili, sağlığıyla ilgili bir sorun yok ama ana muhalefet partisinin genel başkanı. Bir telefon açıp geçmiş olsun bile demiyor" dedi.
 
İstanbul Boğazı'na yapılacak 3'üncü köprüye verilen isme de değinen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
KÖPRÜNÜN ADI NEDEN ATATÜRK DEĞİL 
 
"3'üncü köprünün temelini atıyorlar. Bakın toplumu nasıl ayrıştırıyorlar. Kardeşim bu topraklarda Aleviler var. Bunlar bir inanç grubu ve bu insanlar Yavuz Sultan Selim'i sevmezler. Bununla ilgili bir kuşkuları var, kaygıları var, bilgileri var. Bilgi doğrudur yanlıştır ama böyle bir düşünceleri var. Sen niye toplumu geriyorsun? Yani bu toplumun hepsinin kabullenebileceği tarihimizden bir isim yok mu. Neden Yavuz Sultan Selim ismini veriyorsun? Bu isimden alınan, gücenen, bu isimden tarihle ilgili sıkıntıları olan inanç gruplarımız var bizim.
 
Bunlar bizim insanlarımız, bu toprağın insanları. Niye bunları incitiyorsun? Neden bu toprağın insanlarını bölüyorsun, parçalıyorsun? Başka isim mi bulamadın? Diyor ki Cumhurbaşkanı birinci köprü Atatürk Köprüsü'ymüş. Yalandan kim ölmüş. Birinci köprünün adı Boğaziçi Köprüsü'dür. Atatürk'ün adını niye veremiyorsun? Bizim tarihimizde toplumun bütün kesimlerinin kabul edebileceği bir isim yok mu? Başbakan geçmişte 3'üncü köprü bir cinayettir demişti. Doğru, 3'üncü köprü bir cinayettir diyor, bugün de 3'üncü köprüye 'Yavuz Sultan Selim' ismini veriyor. Bu toplumu barıştırmaz. Bu topluma huzur getirmez. Bu toplumu bölmeye yarar, Başbakan da toplumu bölmek için, ayrıştırmak için elinden geleni yapıyor."
 
RUSYA'NIN DESTEĞİNİ UNUTUYOR 
 
Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren İnce, "Başbakan şöyle düşünüyor; Esad'ın bir aylık ömrü var burada. Öyle değil. Rusya'nın desteğini unutuyor. Suriye'nin hava gücünü unutuyor. Rusya'nın Akdeniz'e açılabilen tek kapısı Suriye. Amerika elini eteğini çekti, şimdi diyor ki 'ben yokum, ne halin varsa gör.' Türkiye bu Ortadoğu bataklığına sürüklenmemelidir. Biz buna uğraşıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler