Muhammet Balta Tepkili

Doğu Karadeniz yayla yollarını revize edip birbirine bağlama projesi olarak bilinen çalışmaya Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna'nın "Doğa bozulacak, tahrip edilecek" diyerek karşı çıkmasına Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta'dan da tep

Muhammet Balta Tepkili

Doğu Karadeniz yayla yollarını revize edip birbirine bağlama projesi olarak bilinen çalışmaya Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna'nın "Doğa bozulacak, tahrip edilecek" diyerek karşı çıkmasına Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta'dan da tepki geldi.

Bilindiği gibi, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da Tuna'nın bu çıkışına tepki koyarak "Biz doğayı tahrip etmeyeceğiz. Tuna'nın bu projede gördüğü mahsurları bize yazılı bildirmesini bekliyoruz" demişti.

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta da, Doğu Karadeniz bölgesinde Ordu'dan Artvin'e kadar yayla yollarının birleştirilmesi projesinin bölgenin turizm alt yapısı için mükemmel bir proje olduğunu belirterek "Bu projede yeni bir yol yapılmayacak. Yollar revize edilecek. Onarılacak ve Sayın Bakanımız Özak'ın da ifade ettiği gibi yollar sağlıklı ulaşımın alt yapısına kavuşturulacak" dedi.

Balta, özellikle kırsal alanlara İl Genel Meclisleri vasıtasıyla yatırımların planlanmasına başlanıldığından bu yana doğayı koruyup kollamada özel bir gayretleri olduğunu söylerken "Biz bölgemizin doğasını da insanını da seviyoruz. Bütün projelerde ana temel insana ve doğaya saygı önceliklidir. Ankara'da oturup bizim kaderimizi belirlemede hiçbir bilgi sahibi olmadan projeye karşı çıkmanın da bir anlamı yok" dedi.

Karadeniz






HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler