Müftülükte aday personele eğitim kursu

Diyanet İşleri Başkanlığınca Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene Müftülüklerine atanan personele, temel eğitim kursu verildi. Of Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen kursa, göreve yeni başlayan 14 kadın, 3 erkek Kuran kursu

Müftülükte aday personele eğitim kursu
Diyanet İşleri Başkanlığınca Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene Müftülüklerine atanan personele, temel eğitim kursu verildi.
 
Of Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen kursa, göreve yeni başlayan 14 kadın, 3 erkek Kuran kursu öğreticisi ile 19 imam hatip ve 3 müezzin kayyım katıldı.
 
Of Müftüsü Recep Onat, kurs öncesi yaptığı konuşmada, büyük bir ailenin yeni üyeleri olarak yapacakları her çalışmanın, başaracakları her güzelliğin camia için önemli olduğunu belirterek, "Sizler görev yapacağınız yerlerde her zaman önplanda olmalısınız. İnsanlarımızın iyi gününde de, kederli gününde de her daim yanında olmalısınız. Bir bütün olarak yaşayarak ve yaşatarak dinimizin güzelliklerini her fırsatta anlatmalısınız. Üzerinizdeki beyaz cübbeye kara leke sürülmemesi için gayretli olmalısınız. Görev hayatınızda sizlere başarılar diliyorum" dedi.
 
Kursta, Of Müftüsü Recep Onat, vaiz Hüseyin Güven ve Hasan Kaytaz, şef Zülkif Başer, imam hatip Yusuf Pervane ve Hasan Akyıldız tarafından kursiyerlere, Anayasa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Diyanet İşleri Başkanlığının teşkilat yapısı, Türkçe dilbilgisi kuralları, milli güvenlik bilgileri, Atatürk ilke ve inkılapları, insan hakları, halkla ilişkiler, iletişim, yazışma kuralları, devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri hakkında bilgi verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel