Moğol öğrencilerin Karadeniz hayranlığı

 Samsun'a her yıl 40 Moğol öğrenci geliyor Moğol öğrencilerden İkhbayar: "Karadeniz halkı çok sıcakkanlı ve misafirperver"    Her yıl ortalama 40 Moğol öğrencinin geldiği Samsun, Karadeniz'e kıyısı bulunması, sosyal imkanları, halkının misafirperverliğiyl

Moğol öğrencilerin Karadeniz hayranlığı

 

Samsun'a her yıl 40 Moğol öğrenci geliyor Moğol öğrencilerden İkhbayar: "Karadeniz halkı çok sıcakkanlı ve misafirperver"
    
Her yıl ortalama 40 Moğol öğrencinin geldiği Samsun, Karadeniz'e kıyısı bulunması, sosyal imkanları, halkının misafirperverliğiyle yabancı öğrencilerin de ilgisini çekiyor. 
   
Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Samsun Şubesi'nde Türkçe hazırlık sınıfında okuyan Moğol öğrenci Chinkhuu İkhbayar,yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gelmeden önce Samsun'un bu kadar güzel bir şehir olduğunu tahmin etmediğini söyledi. 
     
Samsun ve Karadeniz'i çok sevdiğini belirten İkhbayar, şunları kaydetti: 
   
"Samsun gerçekten çok güzel bir şehir, Karadeniz'i çok sevdim. Buraya gelmeden önce arkadaşlarımdan Samsun hakkında bilgi edinmiştim ancak bu kadar güzel olduğunu düşünmemiştim. Karadeniz halkı çok sıcakkanlı ve misafirperver. Samsun'da herkes bize yardımcı olmaya çalışıyor, insanlar konuşkan ve cana yakın. Burada Karadeniz'in getirmiş olduğu sıcakkanlı bir karakter var." 
     
"Horon ve hamsiyi sevdim"     
     
Moğol öğrenci Uuganzaya Tsend ise Samsun'u kendi isteğiyle tercih ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti: 
     
"Karadeniz çok güzel. Samsun'u tercih etmemdeki en büyük etkenlerden biri de deniz kıyısında olması. Karadeniz kültürüne hayran kaldım. Özellikle Karadeniz'e özgü horonu ve hamsiyi sevdim. Ayrıca diğer yöresel Karadeniz yemekleri de çok lezzetli. Horon oynayamıyorum, tıpkı Karadeniz gibi çok hareketli ve enerjik bir oyun." 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel