MOBESE ve 2011’e destek

Trabzon İl Genel Meclisi MOBESE sistemine 785 bin, 2011 Gençlik Olimpiyatları için de 5 milyon YTL'lik ek ödenek kararı aldı. Trabzon İl Genel Meclisi, şehrin güvenliği ile ilgili önemli bir yer tutan MOBSE sisteminin daha geniş alanda hizmet verebilmesi

MOBESE ve 2011’e destek

Trabzon İl Genel Meclisi MOBESE sistemine 785 bin, 2011 Gençlik Olimpiyatları için de 5 milyon YTL'lik ek ödenek kararı aldı.

Trabzon İl Genel Meclisi, şehrin güvenliği ile ilgili önemli bir yer tutan MOBSE sisteminin daha geniş alanda hizmet verebilmesi için 785 bin YTL'lik katkı sağlarken, 2011 gençlik olimpiyatlarının alt yapısına büyük katkı sağlayacak spor tesislerinin yapımı için de 5 Milyon YTL'lik ödenek çıkarttı.

Trabzon İl Genel Meclisi, dünkü toplantısında Trabzon'un güvenliği ile ilgili önemli bir yer tutan ve yeni kurulan MOBESE sistemine 750 bin YTL'lik ek ödenek sağlarken 2011 Avrupa Yaz Gençlik Olimpiyatlarına en önemli alt yapı oluşturacak ilçelerdeki spor tesislerinin yapımı içinde toplam 5 milyon YTL'lik bir katkı sağladı. Dünkü meclis oturumunda, her iki yatırım için meclisin kendi öz kaynaklarından ayırdığı bu ödenek miktarları oy birliği ile kabul edildi. Meclisdeki bütün parti grupları MOBESE ve 2011 yatırımları için sağlanan ek ödeneklerin Trabzon için hayatı önem taşıdığı fikrinde birlik oldular.
Meclisin karar verdiği ek ödenekle MOBESE sistemine ilave edilmesi düşünülen yeni teknik ekipman güçlendirilmesi yapılacak. Toplam 5 milyon YTL'lik ödenek ile de Çalköy futbol semt sahası, Toskoy Futbol semt sahası, Düzköy Sentetik futbol sahası, Araklı ilçe stadı beton arme tribün yapımı, Çayırbağı futbol sahasının yerinin kamulaştırılması, Pelitli'de yapımı planlanan ve yine yeri meclis tarafından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsis edilen 5 bin kişilik spor salonunun yanındaki alanın kamulaştırılması ile Işıklar- Kayabaşı spor tesisi ve Merkez Sahil 2 sahasının onarımı yapılacak.
Meclis Başkanı Haydar Revi, meclisin Trabzon'un menfaatler ile ilgili bütün kararlardı her zaman sorumlu davranmaya devam edeceklerini belirterek “Meclisdeki bütün parti gruplarını bu anlamda teşekkür ediyorum” dedi.

elifcavus@hotmail.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel