Miras davasını resmen 'KAZAN'dı

Rize'de, babadan kalan pekmez tavası akrabaların arasını açınca mahkeme kararı ile tavaya el konuldu.Rize'de meydana gelen ilginç olayda uzun süre önce ölen Nusret Akyıldız tarafından alınan 21 kilo ağırlığındaki bakır pekmez tavası Yunus ve Sinan Akyıldı

Miras davasını resmen 'KAZAN'dı

Rize'de, babadan kalan pekmez tavası akrabaların arasını açınca mahkeme kararı ile tavaya el konuldu.

Rize'de meydana gelen ilginç olayda uzun süre önce ölen Nusret Akyıldız tarafından alınan 21 kilo ağırlığındaki bakır pekmez tavası Yunus ve Sinan Akyıldız kardeşlere kaldı.

İki kardeş dönüşümlü olarak tavayı kullanmaya başladı. Ancak bir süre sonra Sinan Akyıldız'da hayatını kaybetti. Tava ise Sinan Akyıldız'ın eşi Sergen Akyıldız'da kaldı. Yunus Akyıldız pekmez yapmak için tavayı istedi. Sergen Akyıldız tavanın kendisine ait olduğunu söyleyerek tavayı vermedi.

Yunus Akyıldız bunun üzerine Rize Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme 11 Mayıs 2010 tarihinde tavanın Nusret Akyıldız'ın hayatta olan oğlu Yunus Akyıldız'da kalmasına karar verdi. Sergen Akyıldız mahkeme kararına rağmen tavayı vermek istemeyince Rize İcra Müdürlüğü mahkeme kararına dayanarak tavaya ek koydu ve Yunus Akyıldız'a teslim etti.

Olayı anlatan Yunus Akyıldız, tavanın basından kaldığını belirterek, "Bu tava tam 60 yıllık. Sadece ben değil kime lazımsa kullanması için veriyorduk. Ancak rahmetli kardeşimin eşi tavayı bana vermeyince mahkemeye başvurmak zorunda kaldım. İcra yolu tavayı geri aldım. Şimdi tavayı kullanmaya devam ediyoruz" dedi.

21 kilo olan tavanın maddi değerinin 200 TL olduğu tahmin ediliyor. Davayı kaybeden Sergen Akyıldız'ın ödediği mahkeme ve avukat masrafları ise tavanın maddi değerinin çok üstünde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel