Mikro kredilerini aldılar kollarını sıvadılar

 Meclisteki kredi teslim töreninde konuşan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikro Kredi Finans Bölge Müdürü Emel Kuk, Trabzon İl Genel Meclisi’nin mikro kredi için yatırım bütçesinden önemli pay ayırmasının Türkiye’ye de örnek olduğunu vurguladı. Kuk, İl Genel

Mikro kredilerini aldılar kollarını sıvadılar

 

Meclisteki kredi teslim töreninde konuşan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikro Kredi Finans Bölge Müdürü Emel Kuk, Trabzon İl Genel Meclisi’nin mikro kredi için yatırım bütçesinden önemli pay ayırmasının Türkiye’ye de örnek olduğunu vurguladı. Kuk, İl Genel Meclisi’nin bütçesinde oluşturduğu mikro kredileri alan Trabzonlu iş ve ev kadınlarının bütçelerine yapacakları katkıları ile toplumsal kalkınmışlığın da önünü açacaklarını ifade ederek 35 ev kadınına “Doğrudan satış, çeyiz üretimi, el işi, ev tatlıları ve yemekleri” dallarında hizmet vermeleri için toplam 29 bin lira kredi dağıtılacağını söyledi.
 
Kredi alan ev kadınları adına bir konuşma yapan Saadet Bilici mikro kredi ile hem kendilerine öz güven geldiğini hem de aile bütçelerine katkı sağladıklarını belirterek “Biz bu krediyi çocuklarımızdan ayırmıyoruz. Onun aile bütçemiz için temel bir direk, evimizin çatısı olduğunu biliyoruz” dedi.
 
Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, mikro kredi ile ilgili olarak yaptıkları çalışmaların geri dönüşlerini aldıkça bu projenin gerekliliği ve ne denli isabetli olduğunu da daha iyi anladıklarını vurguladı. Öte yandan Trabzon’da son olarak 35 ev ve iş kadınına dağıtılan mikro kredi ile aktif kredi kullananların sayısı da 770’ü buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel