MHP'nin kadın başkan yardımcısı konuştu

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl başkan Yardımcısı Tülin Çam , "Trabzon’da çocuklu çalışan kadınların çocuk bakımı, kreşlerin ihtiyaca cevap verecek sayıda değil. Trabzon’da kreşe alma yaşının 3 yaş ve üzeri olması çalışan kadınları zorluyor.

MHP'nin kadın başkan yardımcısı konuştu

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl başkan Yardımcısı Tülin Çam , "Trabzon’da çocuklu çalışan kadınların çocuk bakımı, kreşlerin ihtiyaca cevap verecek sayıda değil. Trabzon’da kreşe alma yaşının 3 yaş ve üzeri olması çalışan kadınları zorluyor. Ayrıca asgari ücretle çalışan kadınlar kreş ve bakıcı ücretlerini karşılayamıyor. Cinsiyet ayrımcılığı, kadınların yükselmede önlerini kesiyor. Özel sektörde kadınlar erkek çalışanlardan daha düşük ücretle çalışıyor. Çalışan kadınlar özel sektörde süt izni kullanamıyor."dedi.

Çam, "Kadınlar siyasette daha aktif rol alabilmesi için teşvik edilmeli. Türkiye’nin nüfusuna oranla kadınların siyasette temsiliyetinin sayıca erkeklerle eşit olmayışı, seçilebilecekleri sıralarda aday gösterilmeyişi kadınların önünde büyük bir engel" Söyledi.

Çam, "Yerel yönetimler kırsalda üretim yapan kadınların, tarım ve hayvancılıkla ilgili teknolojik ve bilimsel gelişmelerden haberdar edilmeli, ufuklarının açılması için tarım ve hayvancılıkla ilgili fuarlara götürülmeli, bu konuda yapılan eğitimlere katılmaları sağlanmalı" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel