MHP’li Örs’ten KTÜ’ye Öneri…

MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs, KTÜ bünyesinde “Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü” açılmasını önerdi. Dr. Hüseyin Örs “Açılacak olan bu bölüm; bölgemiz gençlerine iş imkanı sağlayacak, sadece Trabzon’a değil, Türkiye’ye eleman yetişt

MHP’li Örs’ten KTÜ’ye Öneri…

MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs, KTÜ bünyesinde “Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü” açılmasını önerdi. 

Dr. Hüseyin Örs “Açılacak olan bu bölüm; bölgemiz gençlerine iş imkanı sağlayacak, sadece Trabzon’a değil, Türkiye’ye eleman yetiştirecek bir eğitim kurumu olacaktır” dedi.

Türkiye’de başta futbol sahaları olmak üzere, park ve bahçelerin, otellerin, tatil köylerinin çim problemi yaşadığını hatırlatan Dr. Hüseyin Örs açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Sorunun çözümü için bu sektörde teknik konularda bilgili ve uygulamaya yönelik teknik ara insan gücü yetiştirmek gereklidir. KTÜ’ye bu konuda eğitim veren bir programın açılması, gençlerimize iş imkanı sağlanması için de katkı sağlayacaktır”.

MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs “Ülkemizde bu konu ile ilgili eğitim veren Ege Üniversitesi bünyesinde bir program var. KTÜ bünyesinde açılacak “Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü” sadece bu bölgeye değil, Türkiye’ye eleman yetiştirecek bir eğitim kurumu olacaktır. Eğitim süresi 2 yıl olacak olan bu bölümü bitirenlere ön lisans diploması ve “Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri” unvanı verilir. Programda öğrencilere, arazi ölçümleri, drenaj altyapısı, sulama sistemleri, gübreleme, bakım onarım, hastalık ve zararlılarla mücadele gibi mesleki yeterliliğin gerektirdiği her konuda eğitim verilebilir. Dünya’da çim konusunda iki yıllık hatta dört yıllık programlar var” dedi.

Dr. Hüseyin Örs konunun istihdam açısından da önemli olduğunu vurgulayarak “Bölgemizde işsizlik had safhada. KTÜ’de açılacak bu bölümden mezun olan gençlerimiz sadece Trabzon’da değil, Türkiye’nin farklı bölgelerinde de iş sahibi olabilirler. Bu işe sadece futbol açısından da bakmamak lazım. Bu bölüm mezunları Belediyelerin park ve bahçe müdürlüklerinde, hazır çim üretim firmalarında, Peyzaj Mimarlığı hizmeti veren firmalarda, Golf Sahalarında, Otellerde, sitelerde iş bulma şansına sahip olacaklardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler