MHP'li Aydın: Balyoz kararları çok ağır

 MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Balyoz kararlarını çok ağır bulduğunu söyledi. Temyiz aşamasında cezaların kaldırılacağını düşündüğünü ifade etti. MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, 4 Kasım'da yapılacak olan kongre öncesinde yaptığı geziler kapsam

MHP'li Aydın: Balyoz kararları çok ağır

 

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Balyoz kararlarını çok ağır bulduğunu söyledi. Temyiz aşamasında cezaların kaldırılacağını düşündüğünü ifade etti.
 
MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, 4 Kasım'da yapılacak olan kongre öncesinde yaptığı geziler kapsamında akşam saatlerinde büyük bir konvoy eşliğinde Nevşehir'e geldi. Aydın'ı MHP il başkanlığı binası önünde İl Başkanı Serkan Bedirhanoğlu ve partililer karşıladı. İl binasında partililer ve delegelerle görüşmesi öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Aydın, bugün açıklanan Balyoz davası kararlarında MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve generallere verilen cezalara ilişkin sorulan bir soruyu şöyle cevapladı: "Aldığım bilgilere göre verilen cezalar çok ağır. Ben bu kadar ağır cezalar verileceğini beklemiyordum. Beraat edeceklerini düşünüyordum. Şimdi cezaların neye dayandırıldığını görmek lazım. Verilen cezaların altını doldurmak çok zor. Neye dayandırarak nasıl altını dolduracaklar bilemiyorum. Milletvekili Engin Alan'a 18 yıl, generallere müebbet vermişler sanırım. Ağır kararlar, şaşırdığımı söyleyebilirim. Bunun temyiz aşaması var. Burada daha sağlıklı bir değerlendirme yapılmasını bekliyorum. Temyizden kararların döneceğini düşünüyorum. Tartışma programlarından dinlediğim kadarı ile usulden bozulacak durumlar var. Az çok Yargıtay aşamalarını bilen bir siyasetçi olarak söylüyorum. Belki usulden belki esastan dönerek geleceğini tahmin ediyorum. Beraat edeceklerini düşünüyorum."
 
Gazetecilerin kongre süreci ile ilgili sorularını da cevaplandıran Koray Aydın, "4 Kasım'da yapılacak olan kongre hem partimiz hem de Türkiye için önemlidir. Şu ana kadar 4 aday çıktı, inşallah daha da artar. Bu berekettir, zenginliktir. Kendisinde gelecek vizyonu olan herkesin aday olmasını isterim. Ancak adaylar içerisinde değişimi benim temsil ettiğimi de düşünüyorum, hatta bundan da eminim." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel