Meteoroloji tahmin yapamıyor!

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, afet boyutunun geçen yıl meydana gelen Gündoğdu felaketinden daha büyük olduğunu söyledi.Meteorolojinin önceden uyarı yaptığını ifade eden Vali Hacımüftüoğlu, şöyle konuştu: "Bu memleketin yağmurunu meteoroloji de tahm

Meteoroloji tahmin yapamıyor!

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, afet boyutunun geçen yıl meydana gelen Gündoğdu felaketinden daha büyük olduğunu söyledi.

Meteorolojinin önceden uyarı yaptığını ifade eden Vali Hacımüftüoğlu, şöyle konuştu: "Bu memleketin yağmurunu meteoroloji de tahmin edemiyor. Teknoloji Rize için henüz bunu icat edemedi. Evet uyarı yapılıyor, lokal bir yağış oluyor ve bunu kestiremiyorsunuz. Meteoroloji bize durumu günlük olarak bildiriyor ancak yerini kestiremiyoruz. Bir yerden sıkıntıyı yaşıyoruz. Üzeri kapalı derelerin tamamının açılması gerektir. Modern şehircilik bunu gerektirir. Vaktinde yapılmıştır, kimseye diyeceğimiz bir şey yok. O gün bu sıkıntılar belki tahmin edilemiyordu. Bugün 150 bine yaklaşan kent merkezi nüfusu bulunan bir şehirde dere yataklarının üzerinin kapalı olma şansı yok. Bu dere yataklarını bizim görmemiz lazım. Bunun için bir kamuoyu oluşturmamız lazım. Oraları her gün korkacağımız yer olmaktan çıkarıp gezdiğimiz, oturduğumuz ve sohbet ettiğimiz yer haline getirmemiz lazım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel