METEK projesi Trabzon'da tanıtıldı

Trabzon’un da içinde olduğu 21 pilot ilde uygulanacak olan Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (METEK) Projesi ilk kariyer ve tanıtım günü toplantısına ilgisizlik damgasını vurdu.Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse e

METEK projesi Trabzon'da tanıtıldı

Trabzon’un da içinde olduğu 21 pilot ilde uygulanacak olan Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (METEK) Projesi ilk kariyer ve tanıtım günü toplantısına ilgisizlik damgasını vurdu.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) ilk il tanıtım toplantısını Trabzon’da gerçekleştirilirken tanıtıma katılımın az olması dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje, iki yıl sürecek ve 21 pilot ilde uygulanacak.

Yaklaşık 20 kişinin bulunduğu salonda Trabzon Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Proje Eş Direktörü Abdülkadir Yıldız, Takım Lideri David Hardy, Meslek Lisesi Müdürleri ve Trabzon Esnaf Odası temsilcileri sunumlarıyla katkıda bulundular.

Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu, METEK Projesi yürütücüleri projeye ilişkin bilgi verirken, iş dünyasından temsilciler de, mesleki eğitimden beklentilerine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Toplantıda projenin mesleki eğitime uygulanabilir, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir ulusal kalite güvence sistemi getirmeyi hedeflediği vurgulandı. Bu hedefe ulaşmada da eğitim ve iş dünyasının tüm unsurlarının ihtiyaçlarının dikkate alınacağı, bu kesimlerin görüşlerinin de kalite güvence sistemine yansıtılacağı belirtildi.

Konuşmacılar kalitenin asıl çıktısının, mesleki eğitim alan mezunların istihdam edilme oranı ve çalışacakları işlerin niteliğiyle anlaşılacağının altını çizdi. Proje kapsamında Ulusal Kalite Güvencesi Sistemi ve Merkezi’ni oluşturmak için bir Strateji Çalışma Grubu oluşturulurken, bu grup kamu, meslek kuruluşları, işçi ve işveren organizasyonlarıyla bağlantılı olacağının altı çizildi.

Kariyer ve tanıtım günü toplantısının öğleden sonra gerçekleştirilen bölümünde ise öğrenciler, veliler ve rehber öğretmenlerle bir kariyer çalışması gerçekleştirildi.

 

METEK PROJESİ VE HEDEFLERİ

Proje kapsamında neler yapılacağına değinen METEK Proje Eş Direktörü Abdülkadir Yıldız, “Projesi kapsamında, Ulusal kalite güvencesi stratejisi ve eylem planı hazırlanacak. Mesleki teknik eğitim okullarında uygulanmak üzere bir öz değerlendirme sistemi oluşturulacak. Proje kapsamında belirlenmiş meslek alanlarında müfredat geliştirilecek.

Öğretmen ve yönetici eğitimleri gerçekleştirilecek. Kariyer danışmanlığı alanında görev yapan öğretmenlere eğitim sağlanacak. Mesleki eğitimdeki kalite değişimini genel kamuoyuna ve hedef kitlelere anlatmak, farkındalık oluşturmak için çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek” dedi.

Öte yandan METEK Projesi, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kilis, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Siirt, Trabzon, Van ve Yozgat illerinde uygulanacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel