Memur Sen Trabzon Adliyesi önünde

Memur Sen’e bağlı büro Memur Sen Şube Başkanı Mustafa Kahraman, yaklaşık 80 bin adliye çalışanının adeletsizliğe uğradığını iddia ederek ”Herkese adalet dağıtılan adliyelerde, maalesef çalışanlara adaletli davranılmamaktadır” dedi. Trabzon Adliyesi önünde

Memur Sen Trabzon Adliyesi önünde

Memur Sen’e bağlı büro Memur Sen Şube Başkanı Mustafa Kahraman, yaklaşık 80 bin adliye çalışanının adeletsizliğe uğradığını iddia ederek ”Herkese adalet dağıtılan adliyelerde, maalesef çalışanlara adaletli davranılmamaktadır” dedi. 

Trabzon Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kahraman, “Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak Türkiye’nin 81 ilinde ve ilçelerinde görev yapan yaklaşık 80 bin adliye çalışanının uğradığı adaletsizlikleri haykırmak için toplandık. Adli ve idari yargı mercilerinde her gün binlerce dosya işlem görmekte, yüzlerce dosya da kayıtlara girmektedir.
 
Her geçen gün artan iş yüküne paralel olarak adliye personelinin göstermesi gereken fedakarlıklar da gün geçtikçe çoğalmaktadır. Adliye personeli ileri demokrasi için, ülkesi için, vatandaşlar için, adalet için gecesini gündüzüne katarak mesai mefhumu gözetmeden çalışmaktadır. Herkese adalet dağıtılan adliyelerde, maalesef çalışanlara adaletli davranılmamaktadır. Personel, çok çalışmakta ancak emeğinin karşılığı olan ücreti alamamakta, özlük hakları her geçen gün erimektedir. Hatta çalışanların var olan hakları da elinden alınmaktadır" diye konuştu. 
 
"Bu gün Adalet Bakanlığında mahkumların sorunlarının çözümü için bir günde yasa tasarısı hazırlanırken, mahkumlara ödül sistemi getirilirken 80 bin adliye personelinin sorunlarının çözüm için hiçbir yasa tasarısı hazırlanmadı" diyen Kahraman "Bırakın yasa tasarısını bir tek yönetmelik bile hazırlanmadı. Bakanlıkta önceden uygulanan nöbet ücretleri ve havuz sistemi kaldırılarak çalışanlar mağdur edildi.
 
Bu da yetmezmiş gibi fazla mesailerin ve yol yardımlarının kaldırılması, promosyon dağıtımındaki adaletsizlik de bu işi artık işkence haline getirdi. Her yıl iki kez yapılan kurum idari kurul toplantılarında personelin sorunları hep kulak ardı edildi. Bürokrat ve siyasetçiler kendi konumlarını korumak uğruna bu sorunların çözümü için kılını dahi kıpırdatmadı.
 
Hindistan’da kalkan kast sistemi Adalet Bakanlığı’nda hala devam etmektedir. Her yıl olduğu gibi Adalet Bakanlığı 2013 yılı bütçesinde personelin adı dahi geçmemektedir” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler