Memişağa Konağı Otel yapılıyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları devam eden Hacıyakupoğlu Konağı’nda incelemelerde bulundu. Vali Kızılcık, alanda yaptığı incelemede restorasyon çalışmaları hakkında İl Genel Sekreteri İbrahim Kul ve y

Memişağa Konağı Otel yapılıyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları devam eden Hacıyakupoğlu Konağı’nda incelemelerde bulundu. Vali Kızılcık, alanda yaptığı incelemede restorasyon çalışmaları hakkında İl Genel Sekreteri İbrahim Kul ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Hacıyakupoğlu Konağı eski sahibi 80 yaşlarındaki Meliha Nine ile restorasyon çalışmalarını birlikte inceleyen Vali Kızılcık, Meliha Nine’den konak hakkında bilgi aldı. Meliha Nine de konağın tarihçesi ve yapı tekniği hakkında bilgisi olduğunu ifade ederek, ustalara da nasihatlerde bulundu.

44.20120619115529.jpg

Vali Kızılcık da verdiği bilgi ve öneriler için Meliha Nine’ye teşekkür etti. Sürmene’de bulunan Memişağa ve Hacıyakupoğlu Konakları'nın ülke turizmine kazandırılması için butik otel olacağını ve iki tarihi konak arasında bağlantıda yapılacak olan ahşap köprü ile sağlanacağını ifade etti.

Trabzon’un önemli tarihi miraslarından olan Hacıyakupoğlu Konağı’nın restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Kızılcık, “Konağımızı aslına uygun restore edip, bu binayı gelecek nesillere miras olarak bırakmayı düşünüyoruz.

Restorasyon sonrası tarihi konağımızı turizm amaçlı olarak da kullanacağız. Yerel mimari özellikleri alternatif turizm açısından önemli bir yer tutuyor. Bizde yerel mimarimizi yansıtan tarihi konaklarımızın butik otel olmasını planlıyoruz.

Konaklarımız, bu yıl sonu restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra turistler tarafından büyük ilgi görecek” ifadelerine yer verdi.

Projelerinin tamamlanması ile bu yerlerin bölgemizin ve ülkemizin parmakla gösterilir turizm destinasyonlarından biri haline geleceğini ifade eden Vali Kızılcık, “Turizme çok büyük önem vermekteyiz. İki tarihi konağımızın arasına kuracağımız ahşap köprü ile bağlantıyı sağlayacağız. Aynı zamanda gelen turistlerimizin ilimizden memnun ayrılmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık, Hacıyakupoğlu Konağı’ndaki çalışmaları inceledikten sonra restorasyon çalışmaları devam eden Çamburnu Kuşlu Mahallesi Camisi’nde de incelemelerde bulundu. Tarihi hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Kızılcık, çalışmaların aslına uygun olarak yapılmasına özen gösterilmesinin talimatını verdi.

Tamamen ahşap olan tarihi camide bulunan ahşap üzerindeki oyma ve işlemelerden etkilenen Vali Kızılcık, “Bu tür eserler bir sanat harikalarıdır. Biz bunları aslına uygun olarak restore edip gelecek kuşaklara taşımak istiyoruz” biçiminde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel