“Melek” ilham oldu…

 Siverek'te yoğun kış şartlarında 22 kilometre uzaklıktaki okuluna ayağındaki terliğiyle giden 12 yaşındaki Melek Özgulan’ı gören KTÜ’lü bir grup öğrenci, Trabzon’un dağ köylerinde okula lastik ayakkabıyla giden öğrencilere görünce ikinci şoku yaşadılar. 

“Melek” ilham oldu…

 

Siverek'te yoğun kış şartlarında 22 kilometre uzaklıktaki okuluna ayağındaki terliğiyle giden 12 yaşındaki Melek Özgulan’ı gören KTÜ’lü bir grup öğrenci, Trabzon’un dağ köylerinde okula lastik ayakkabıyla giden öğrencilere görünce ikinci şoku yaşadılar.
 
KTÜ Kimya Kulübü Başkanı Emre Ata, “Öğrencilerin durumları berbattı. İçler açısıydı. Lastik ayakkabıyı ben çocukluğumda görmüştüm. 2012 yılında bu manzarayı görünce çok etkilendim” dedi
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kimya Kulübü'ne üyesi bir grup öğrenci, Diyarbakır’da zorlu kar şartlarında okula terlikle giden İlknur Akboğa isimli kız öğrenciyi görünce çok etkilendiklerini belirttiler.
 
O GÖRÜNTÜLERDEN ÇOK ETKİLENDİK
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kimya Kulübü'ne üye bir grup öğrenci, Araklı ilçesindeki bir ilkokulda eğitim gören öğrenciler için giysi ve kırtasiye yardımında bulunmak için kulüp üyeleriyle buna duyarsız kalmamamız gerektiğini ve eğer Trabzon”da da böyle okullar varsa kendi imkanlarımızla araç kiralayıp bu öğrencilere kendi imkanlarımız dahilinde yardım etmemiz gerektiğine karar verdik.
 
İÇLER AÇISI BİR DURUM
 
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğüyle irtibata geçerek ağır kış şartlarının yaşandığı okulları öğrenerek hangi okula giderek yardım edeceğimize karar verdiklerini ifade eden Kulüp Başkanı Ata,”Milli eğitim yetkilileri Ağır kış şartlarının yaşandığı Araklı’nın Yeniköy İlköğretim okuluna bu yardımı yapmamızı istediler. Bizde kendi harçlıklarımızla atkı, bere, eldiven, okuma kitapları alarak okula gittik.Okul Araklı ilçesinden 30-40 Kilometre uzaklıkta dağ köyüydü. Okulda 15 öğrenci okuyordu. Durumları içler açısıydı” dedi.
 
LASTİK AYAKKABIYI YİNE GÖRDÜM
 
KTÜ Kimya Kulübü Başkanı Emre Ata,” Trabzon Milli eğitime gittik. Okulda 15 öğrenci vardı. Bize Bu okulun ismini verdiler. Araklıdan 30 kilometre uzaklıkta bir dağ köyü ilköğretim okuluna gittik. Durumları berbattı. İçler açısıydı. Lastik ayakkabıyı ben çocukluğumda görmüştüm. 2012 yılında bu manzarayı görünce çok etkilendim. Bir daha gelmeye söz verdik. Hikaye kitabı ve mont getireceğiz. Okul öğretmenlerimizde bize yardım etti.
 
YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK
 
Gazetede gördüğümüz bir kız öğrencinin okula giderken ayakkabı yerine terlikle okula gittiğini görünce böyle bir işe başvurduklarını söyleyen Kulüp Başkanı Ata,”Okulda toplam 15 öğrenci bulunuyordu. Bu öğrenciler yoğun kış şartlarından dolayı öğrencilerin daha çok ayakkabı ve monta ihtiyacı olduğunu öğrendik ve bunları temin etmek için kendi aramızda para topladıklarını belirterek," Biz bu yardıma 1, 2 lira ile başladık ama kısa sürede sosyal paylaşım sitelerinden de bize yardım yapmak isteyen insanlar bize ulaşmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler