Mehmet Tan mezarında anıldı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı ve Trabzonspor eski Divan Üyesi olan Mehmet Tan, ölümünün 8. yıl dönümünde mezarı başında okutulan Yasin-i Şerif ile anıldı.Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı Akkese köyünde bulunan mezarı başında yapılan anma tö

Mehmet Tan mezarında anıldı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı ve Trabzonspor eski Divan Üyesi olan Mehmet Tan, ölümünün 8. yıl dönümünde mezarı başında okutulan Yasin-i Şerif ile anıldı.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı Akkese köyünde bulunan mezarı başında yapılan anma törenine Tan'ın ailesinin yanı sıra gazeteci dostları ve yakınları katıldı.

Gazeteci ve yazar Mehmet Tan hakkında;

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Tan, 1947’de Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı Akkese köyünde doğdu. Gazeteciliğe 1967 yılında İleri gazetesinde başladı. Günaydın, Türk Haberler ajansı, Ak Ajans, Tercüman ve Güneş gazetelerinin büro şefliği görevlerini yürüttü. Daha sonra Posta, Radikal, Fanatik ve Milliyet’te spor yazılarını sürdürdü. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyesi, Ankara ve İstanbul Gazeteciler Cemiyeti ile Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi idi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu etik kurulunda görev aldı. 8 yıl önce Tan, yemek yediği bir esnada geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Meraklı ve öğrenmeye açık olan Mehmet Tan, kendisine şöyle bakıyordu;

““Gazetecide aradığım ve her zaman bağlı kalmaya çalıştığım ilk şey, dürüstlüktür. Gazeteci, esasında insan nankör olmamalı… Her şeyi affedebilirim, hazmedebilirim; ama nankörlüğü asla… Gazetecinin yazdığıyla söylediği bir olmalı. Çok üzgünüm, ama maalesef Türk basınında söylediğini yazabilen gazeteci çok az… Gazeteci kendi gözünde merteği görmeyip de başkasının gözündeki çöpü görmeye kalkarsa abesle işgal eder. Nerde olursam olayım, hem mesleğin, hem de içinde bulunduğumuz kurumların namusunu korumaya çalıştım. Gücümün sınırlarını zorladım. Bugünkü toplum değerleri açısından bir yerlerde değilsem, hep o inançtan oldu. Aç kalma pahasına bile sevdiğim insanların yanlışlarını, eğrilerini yüzlerine çekinmeden söyledim." diye tanımlamıştı

Her yeni sabahı bir başlangıç olarak gören ve 2003 yılında vefat eden  Mehmet Tan, en son Fanatik Gazetesinde spor yazarlığı yapıyordu. Tan evli ve 2 çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler