Meclisin gündemi Meydan Parkı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Mart ayının ilk meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, önceki gün vefat eden ve bugün İstanbul'da toprağa verilen eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü di

Meclisin gündemi Meydan Parkı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Mart ayının ilk meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, önceki gün vefat eden ve bugün İstanbul'da toprağa verilen eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi'nce organize edilen, 1. Türkiye Gençlik Buluşması'nın genel karakterinin barış, hoşgörü ve uygarlık kenti olan Trabzon'da gerçekleştirildiğini belirten Gümrükçüoğlu, ''23-27 Şubat tarihleri arası yapılan etkinliğe 36 yabancı ülkeden, Türki Cumhuriyetlerinden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ve Türkiye'nin 81 ilinden 150 genç katıldı. 1. Türkiye Gençlik Buluşmasına katılan gençler, uygarlık kenti Trabzon'dan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdiler'' dedi.

Gümrükçüoğlu, Ankara'da yapılan 5. Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nin Trabzon'un tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade ederek, ''19-22 Şubat tarihleri arasında yapılan etkinlikte şehrimizin tanıtımını başarıyla gerçekleştirdik'' diye konuştu.

Trabzon'da 2011 yılında yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

''EYOF hazırlıkları kapsamında Forum Alışveriş Merkezinin kuzeyinde yaklaşık 28 bin metrekare alan üzerinde yapılacak EYOF Hatıra Ormanı ve Parkı için mimari ve peyzaj projeleri tamamlandı. Statik projeler bu hafta içerisinde tamamlanacak. Tesisat ve elektrik projeleri 11 Mart'ta tamamlanacak. Yaklaşık maliyet çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ihale çalışmalarını başlatacağız.''

Gümrükçüoğlu, Kemerkaya ile Beşirli arasında yapılan ve 5.6 kilometre uzunluğu ile tek, hatta Türkiye'nin en uzun yürüyüş yolunun aydınlatma çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, ''Aydınlatma direklerinin tamamen dikildiği yürüyüş yolunda üst lambaların monte edilmesi çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Aydınlatma çalışmalarını bir ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz'' dedi.

Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırmaların ve binaların yıkımının devam ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

''44 binanın yıkılacağı Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şimdiye kadar 34 bina sahibi ile anlaşma sağlandı. Bu binalardan 26'sının yıkımı gerçekleştirildi. Mahkeme yolu ile alınan ve parası ödenen 6 binanın ise yıkım çalışmaları devam ediyor. Hacı Ziya Habiboğlu araçlı alt geçidini Ayasofya kavşağına bağlayan yol üzerinde bulunan ve kamulaştırılması yapılan son bir binanın ise tapu işlemleri devam ediyor. Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 9 bina ile anlaşma yapılmadı. Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şimdiye kadar hak sahiplerine 28 milyon 162 bin lira para ödendi. Proje kapsamında hak sahiplerine ödenmek üzere TOKİ'den 80 bin lira ödenek istendi.''

Gümrükçüoğlu, Trabzon'un sağlıklı bir altyapıya kavuşturulması için çalışmalarda bulunduklarına da dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Trabzon'un şehir su şebekesinin proje ihalesi İller Bankası'nca 8 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Atasu Barajı ana su deposu ve ana isale hattı projesinin 10 gün içinde ihalesi askıya çıkarılacak. Atasu Baraj havzası içerisinde bulunan binaların kanalizasyon projesi 15 gün içinde ihale ilanına çıkacak. Yağmur suyu projesi 24 Şubat tarihinde ihaleye çıkartıldı ve değerlendirme aşamasında.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel