Mayıs Yedisi pandemi gölgesinde kutlandı

Giresun'da halk arasında Mayıs Yedisi olarak bilinen Aksu Festivali koronavirüs nedeniyle buruk kutlandı.

Mayıs Yedisi pandemi gölgesinde kutlandı

Giresun Belediyesi tarafından düzelenen Uluslararası Giresun Aksu Festivali pandemi koşulları nedeniyle ritüelleri iptal edilirken, kortej yürüyüşü yapılıp, festival ateşi yakıldı. Festival kapsamında bazı etkinliklerin ise sosyal medya üzerinden canlı yayın yapılacağı belirtildi.

Mayıs Yedisi pandemi gölgesinde kutlandı

Halk Arasında “Mayıs Yedisi” olarak adlandırılan ve 4 bin yıllık geçmişe sahip olduğu iddia edilen Uluslararası Giresun Aksu Festivalinin 44’üncüsü Covıd-19 virüs salgını nedeniyle Giresun Aksu Deresi'nin deniz ile birleştiği yerde saç ayaktan geçme, 7 çift, bir tek taşı denize atma gibi ritüeller iptal edildi. Konser ve Halk Dansları gösterilerinin ise sosyal medya üzerinden canlı yayınlanacağı belirtildi.
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilecek etkinlikler öncesinde Kortej yürüyüşü ve festival ateşinin yakılması gerçekleştirildi. Yeniyol mevkiinden başlayan yürüyüş, Belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Atatürk Meydanı'nda son buldu. Burada Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden'in yaktığı şenlik ateşinin ardından Giresun Kalesi'nden havai fişek gösterisi sunuldu.

Mayıs Yedisi pandemi gölgesinde kutlandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel