Marco Temel babasını buldu

Almanya'nın Rheine kentinde yaşayan 32 yaşındaki Marco Kock hayatında hiç görmediği ve iki yıl önce tesadüfen öğrendiği Türk babasının izini buldu. Temizlik şirketi sahibi Kock, medyada babasını aradığına dair çıkan haberlerin ardından gelen ihbarlarla is

Marco Temel babasını buldu

Almanya'nın Rheine kentinde yaşayan 32 yaşındaki Marco Kock hayatında hiç görmediği ve iki yıl önce tesadüfen öğrendiği Türk babasının izini buldu. Temizlik şirketi sahibi Kock, medyada babasını aradığına dair çıkan haberlerin ardından gelen ihbarlarla ismi, doğum yeri ve doğum tarihi haricinde elinde fotoğrafı dahi bulunmayan babasının Trabzon'un Araklı ilçesinde bilardo salonu işlettiğini öğrendi. Babası ile internet üzerinden görüşen Marco Kock, Türkiye'ye sınır dışı edilen baba Temel Akbaş'ın soyadını Gümüştaş olarak değiştirdiğini öğrendi. Babasını bulmanın mutluluğunu yaşayan Marco Kock en kısa sürede Türkiye'ye giderek onu ziyaret edeceğini söyledi.

ÇOK MUTLUYUM

Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşayan ve kendisine telefonla ulaştığımız Temel Gümüştaş ise, sınır dışı edildikten sonra Marco'yu bulmak için sürekli çaba sarf ettiğini, Almanya'da yaşayan eski arkadaşları aracılığıyla ona ulaşmaya çalıştığını ifade etti. Oğluna bulduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Temel Gümüştaş, Marco'yu kucaklayacağı günü heyecanla beklediğini ifade etti. Temel Gümüştaş, ?Onu bir gün bulacağımı biliyordum? diye konuştu.

NELER YAŞANDI?

Rheine kentinde yaşayan Marco Kock, iki yıl önce tesadüfen eline geçen belgelerden babasının Temel Gümüştaş olduğunu öğrendi. Alman annesi Daniella K.'nın da bunu doğrulaması üzerine Alman Gençlik Dairesi'ne giderek babasıyla ilgili bilgiler elde etti. Bu bilgilere göre Osnabrück'de kahve işleten babası, kendisi dört aylıkken 1978 yılında cezaevine düştü. Ancak Temel Gümüştaş 1984 yılında cezaevinden Türkiye'ye sınır dışı edilince baba ile zaten hiç başlamayan ilişkisi tamamen koptu. Marco, babasının Türk olduğunu öğrendikten sonra iki yıl boyunca onu bulmak için çabaladı. Ancak babası Temel Akbaş soyadını Gümüştaş olarak değiştirdiği için onu bir türlü bulamıyordu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel