Manastırı yeni görümüne kazanıyor

Tarih ve kültür uygarlık kenti Trabzon’un önemli tarihi mekanlarından biri olan Kızlar Manastırı’nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.  Restorasyon projesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tarihi mekanının restorasyonu Kültür ve Tur

Manastırı yeni görümüne kazanıyor
Tarih ve kültür uygarlık kenti Trabzon’un önemli tarihi mekanlarından biri olan Kızlar Manastırı’nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. 
 
Restorasyon projesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tarihi mekanının restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülüyor.
Tamamlandığında ülke ve bölge turizmine çok önemli katkılar sağlayacak Kızlar Manastırı’nın restorasyon maliyeti 1 milyon 570 bin TL olacak. Boztepe mahallesinde bulunan ve Trabzon turizmi için önemli bir yere sahip tarihi manastırın yeni hali şehre gelen turistler için çekim merkezi olacak. Aslına uygun olarak yapılacak olan Manastır içerisinde bulunan tarihi Kaya Kilisesi ve örneğine nadir rastlanan fresklerin gün yüzüne çıkarılması projenin en önemli kısmını oluşturuyor.
 
Kent turizmine önemli katkı yapması beklenen manastırın restorasyon maliyeti 1 milyon 570 bin TL olacak. 2014 yılının Mart ayında başlayan restorasyon çalışmalarının 450 günde tamamlanması hedefleniyor.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’un tarih, uygarlık ve kültür kenti olduğuna dikkat çekerek, şehirde bulunan tarihi mekanları restore ederek tekrar turizmin hizmetine sunmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
20140916aw194176_03.jpg
20140916aw194176_01-001.jpg
 
Boztepe'nin yamacında şehre hâkim bir mevkide kurulan Kızlar Manastırı 14. yüzyılda (1349-1390) 3. Aleksios tarafından yaptırılmış, yapılan ilavelerle manastır 19. yüzyılda son şeklini almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler