Mallar Yok Pahasına Gidiyor

Samsun'da sel işportası kuruldu. Marka ürünlerini selden zarar gördükleri için kaldırımlara döken mağaza sahipleri yok pahasına elden çıkarmak zorunda kaldı.Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, devletin vatandaşın yanında olduğunu göstermek için 292 konut

Mallar Yok Pahasına Gidiyor

Samsun'da sel işportası kuruldu. Marka ürünlerini selden zarar gördükleri için kaldırımlara döken mağaza sahipleri yok pahasına elden çıkarmak zorunda kaldı.
Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, devletin vatandaşın yanında olduğunu göstermek için 292 konut sahibine 300'er, bin 12 işyeri sahibine de 500'er YTL olmak üzere toplam 593 bin 600 YTL yardım yapılmasına öncülük ederken, marka ürünlerini kaldırımlara dökerek işportada satan sadece bir firma sahibinin 300 bin YTL zararda olduğu öğrenildi.

Özellikle Ağabali ve Bağdat caddelerinde alt yapı yetersizliği iddiaları nedeniyle sigorta şirketlerinin ödeme yapmadığı ileri sürülen ilde 99 YTL'lik ayakkabılar 10-20 YTL'den, 15-80 YTL arasındaki tekstil ürünleri 1-5 YTL'den satılmaya başlandı.

Dünyaca ünlü markaları bünyesinde bulunduran ve Samsun'un seçkin müşterilerine hitabeden Öğretmenevi karşısındaki Mağaza&Mağaza Sahibi Mustafa Aslan, sel baskınından dolayı 300 bin YTL zarar gördüklerini dile getirerek, "Sel baskınında mağazamızı yarım metre su bastı. Zarar gören ürünlerimizi kaldırımlarda satmak zorunda kaldık. Şurada 20 YTL'ye sattığımız ayakkabıların hepsi markalıdır. Sel öncesi satış fiyatımız 99 YTL idi. 15-80 YTL arasındaki tekstil ürünlerimizi 1-5 YTL'den satıyoruz. Kaybımız çok büyük" dedi.

En büyük tesellilerinin işyerinin sele karşı sigortalı olması olduğunu ve zararlarının sigorta şirketi tarafından karşılanacağını ifade eden Mustafa Aslan, valiliğin selden zarar gören işyeri ve konut sahiplerine yaptığı ödemeyi ise jest olarak değerlendirdi. Aslan, devletin bütün kurumlarının seldeki tavrının örnek olduğunu belirtirken, "Yaşanan bir afetti. Allah, Samsunluyu korudu. Yaşanan afette malımızı kaybettik, büyük zararlar ettik ama canımız sağ, ona şükrediyoruz. Devletimizin kurumlarının mükellefler için getirdiği kolaylıklar da sevindirici" diye konuştu.

Selin getirdiği ucuzluk diye işportaya düşen ürünlerden vatandaşlar 2'şer 3'er tane alırken, "Bu da selin ganimeti. Birileri üzülürken birileri seviniyor. Dünyanın işleri işte" değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel