Mahkumun iyiliği başına dert oldu!

Trabzon’da bir kişiyi yaralayan Ali Şefik Şahin yargılandığı mahkemede tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının 1.5 yılını Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi’nde geçiren Ali Şefik Şahin, Denetimi Serbestlik Yasası’ndan yararlanarak Akça

Mahkumun iyiliği başına dert oldu!
Trabzon’da bir kişiyi yaralayan Ali Şefik Şahin yargılandığı mahkemede tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının 1.5 yılını Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi’nde geçiren Ali Şefik Şahin, Denetimi Serbestlik Yasası’ndan yararlanarak Akçaabat Yarı Açık Cezaevi’ne nakil oldu.  Bu sırada daha önce geçirdiği bir trafik kazasından ötürü dizinden ameliyat olması gereken Ali Şefik Şahin, Kemik Hastalıkları Hastanesi’ne yattı ve ameliyat oldu. Ameliyattan üç gün sonra 16 Mayıs 2014 günü odasında bulunduğu sırada bir arkadaşının hastanenin acil servisine geldiğini öğrendi. Çenesinde ve ayağında kırık olan arkadaşını ziyaret eden Şahin, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edilen arkadaşına refakatçı olmak için gardiyandan izin istedi.
 
HASTANEDE GÖZALTI
İzin alarak arkadaşını ambulansla hastaneye getiren Ali Şefik Şahin 45 dakika sonra geri döndü. Şahin geldiğini haber verdiği gardiyanın kendisi hakkında firarını verdiğini öğrendi. Önce cezaevini arayan daha sonrada odasına çıkıp yatan Şahin, ertesi gün savcıya bir dilekçe gönderdi. Hastanede tedavisine devam edilen Şahin, odasına gelen polisler tarafından gözaltına alındı.
 
KAMERA GÖRÜNTÜSÜ VAR
Yeniden kapalı cezaevine gönderilen Şahin, gardiyandan izin aldığını ispatlamak için avukat tuttu. Avukat Hüseyin Fettahoğlu hastanenin güvenlik kamera görüntülerini savcılığa delil olarak sundu.  Müvekkili ile gardiyanın acil serviste yan yana olduğunu ve izin alarak ambulansa bindiğini gösteren hastanenin güvenlik kamerası görüntülerini savcılığa verdi. Fettahoğlu MOBESE ve diğer hastaneden de kamera görüntülerinin istenmesini talep etti.
 
KENDİNİ SAVUNDU
Hastaneden firar etmediğini belirten Ali Şefik Şahin 20 ay sonra serbest kalacak bir adamın firar etmesi akla ve mantığa uygun olmadığını söyledi. Savcıya ifade veren Şahin,  “Görevli infaz koruma memuru ve hastan güvenlik görevlisi odama gelerek arkadaşımın acilde olduğunu söyledi. Beraber acile indik. Buradaki doktor hastanın KTÜ’ye sevkini uygun gördü ve yanında bir refakatçı olmasını istedi. Bende görevli memurdan izin istedim. Bana “Ne biliyorsan öyle yap. Ben görmedim, duymadım” dedi. Bende arkadaşımı hastaneye yatırdıktan sonra geri döndüm ve firarımın verildiğini öğrendim. Önce cezaevini aradım daha sonrada savcılığa dilekçe ile başvurdum” dediği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel