Mahkeme: Eksiklikler giderilsin

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde, terörist zannederek 2 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi de yaraladıkları ileri sürülen biri üsteğmen 8 askerin yargılanmasına devam edildi.Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, olay sırasında tim komutanı olduğu belirtil

Mahkeme: Eksiklikler giderilsin

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde, terörist zannederek 2 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi de yaraladıkları ileri sürülen biri üsteğmen 8 askerin yargılanmasına devam edildi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, olay sırasında tim komutanı olduğu belirtilen firari sanık Jandarma Üsteğmen Bülent Kılıç ile 7 asker katılmadı. 

Mağdurların avukatı Celalettin Köse, duruşmada söz alarak, dosyadaki eksik konuların giderilmesini talep etti.

Görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı ise olay sırasında tim komutanı olan sanık Jandarma Üsteğmen Bülent Kılıç hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesini ve dosyadaki diğer eksik konuların giderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de Bülent Kılıç hakkında çıkarılan yakalama emrinin devamına ve infazının beklenmesi ile dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Elmaçukuru köyü kırsalında, 17 Eylül 2004'te özel harekat timlerince düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerinin terörist zannederek ateş açması sonucu Kenan Çubukçu (34) ve Olcayhan Bayrak (17) ölmüş, Selahattin Çubukçu (30) ve İsmail Sarı (19) yaralanmıştı.

Olayda sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan tim komutanı Jandarma Üsteğmen Bülent Kılıç, 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmış, 7 askerin ise beraatına karar verilmişti. Karar, Yargıtay 1. Ceza Dairesince, "davanın askeri mahkemede görülmesi" gerektiği gerekçesiyle bozulmuştu.

Bunun üzerine Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesince yeniden görülen davada mahkeme "görevsizlik kararı" vererek, dosyayı Trabzon 48. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Mahkemesine göndermişti.

Bu mahkeme ise davanın sivil mahkemede görülmesi gerektiğine karar vermişti. Uyuşmazlığın giderilmesi sonrası ise dosya yeniden Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel