Mahitapoğlu AK Parti'den aday adayı

Genel seçimler öncesinde devam eden aday adaylığı maratonunda AK Parti Trabzon’da Hanefi Mahitapoğlu da aday adayı olacağını açıkladı.Haber61’i ziyaret eden Mahitapoğlu yıllardır sivil toplum örgütlerinde bulunduğunu ancak Ak Parti’de hiç bulunmadığını sö

Mahitapoğlu AK Parti'den aday adayı

Genel seçimler öncesinde devam eden aday adaylığı maratonunda AK Parti Trabzon’da Hanefi Mahitapoğlu da aday adayı olacağını açıkladı.

Haber61’i ziyaret eden Mahitapoğlu yıllardır sivil toplum örgütlerinde bulunduğunu ancak Ak Parti’de hiç bulunmadığını söyleyerek “ Bundan önce Ak Parti’de görev almadım. Bu yolda öncelikle ilçe teşkilatlarına giderek onların fikirlerini aldım ve onların teveccühüyle aday adayı olmaya karar verdim.” Dedi.

AK Parti Trabzon’da aday adaylarının çokluğuna değinen Mahitapoğlu “ Bu duruma pozitif olarak bakmak gerekir. Kaliteyi bulmak adına adayların fazlalığı olumlu bir durum. Keşke aynı durum diğer partilerde de olsa” ifadelerini kullandı.

Ziyaretinde hedefini de açıklayan Mahitapoğlu “ Benim hedefim Ankara’ya genel merkezin isteğiyle değil Trabzon teşkilatlarının gösterdiği isim olarak gitmek istiyorum” dedi.

Hanefi Mahitapoğlu yarın saat 15.00’te AK Parti İl Başkanlığı’na giderek resmi başvuruyu da yapacağını bildirdi.

Hanefi Mahitapoğlu kimdir?

1954 yılında dünyaya gelen Hanefi Mahitapoğlu, Trabzon Çaykara nüfusuna kayıtlı.  Yüksek öğrenimini KTÜ Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe Eğitimi bölümünde tamamladı

1975 ile 1983 yılları arasında devlet memurluğu görevinde bulunduktan sonra Kars el sanatları Eğitim Merkezi Müdürü iken görevinden istifa ederek, ticari hayatına başladı.

1983 yılından sonra birçok şirkette üst düzey yöneticilikte bulunan Mahitapoğlu, halen Sar-Hat Gıda Ltd. Şti. (İsmar Marketler Zinciri) ve Ataköy Mobilya şirketlerinde yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Sivil Toplum ve Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

Öğrencilik yıllarından itibaren Türkiye’nin ahlaki ve manevi kalkınması için sivil toplum çalışmalarında bulunmaya başladı

Türkiye’de yaşanan ahlaki-manevi çöküşün önüne geçme, gençlerimizi ümmetin ve milletin değerleri ile yetiştirme gayesiyle Araştırma ve Kültür Vakfı’nın (AKV) kuruluşunda kurucular kurulunda yer aldı.

1951 yılında kurularak İmam-Hatip okulları ve Kuran Kurslarının açılmasına ön ayak olarak, Anadolu İnsanının ülke yönetimine talip olmasını sağlayan İlim Yayma Cemiyeti’nin Trabzon Şubesi’nin 2003 yılında Trabzon’da kurucu başkanlığını yaptı ve halen de Trabzon Şube Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

İlim Yayma Cemiyeti bünyesinde Trabzon’a toplamda 600 kapasiteli 2 yurdun yapılmasını sağlayarak, gençlerin barınması ve ilmi/kültürel/manevi açıdan kendilerini yetiştirmeleri noktasında maddi ve manevi olarak emek harcadı

2005 yılında, Türkiye’de iş dünyasında Anadolu’nun sesi olan ve Ticari anlayışa ahlaki boyut kazandırmaya çalışan MÜSİAD’ın Trabzon Şubesinin kurucuları arasında yer aldı ve 2010-2014 yılları arasında Müsiad Trabzon Şube Başkanlığı görevinde bulundu.

AKV bünyesinde kurulan Sosyal Ekonomik Araştırmalar Merkezi’nin (SEKAM) kurucuları arasında yer alarak “Türkiye’de Ailenin Yapısı”, “Türkiye’de Gençlik” ve “Anayasa” adlı araştırmaların yapılmasında koordinatör ve yönetici olarak katkıda bulundu. Bu araştırmalar raporlar haline getirilerek, çözüm önerileri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve konusunda uzman kişiler ve STK’larla paylaşıldı. SEKAM bünyesinde yaptığı çalışmaları halen sürdürmektedir.

Trabzon’da çalışmalarını sürdüren bütün sivil toplum kuruluşları, vakıf/derneklerle dostane ilişkiler içerisinde bulunarak, şehirde yürütülen sosyal/kültürel/manevi çalışma ve eylemlerde katılımcı ve yönetici olarak aktif rol üstlenen Mahitapoğlu, Umran Kültür ve Medeniyet Hareketi çatısı altında sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel