Mahalleli tarihi köprü için harekete geçti

Gümüşhane'nin ilk yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'nde yıkılmak üzere olan tarihi kemer köprünün onarılması istendi.Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Ali Gürcan, köprünün onarılması için beş yıl önce dilekçe verdiğini belirterek, "Onarım için gelen ku

Mahalleli tarihi köprü için harekete geçti

Gümüşhane'nin ilk yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'nde yıkılmak üzere olan tarihi kemer köprünün onarılması istendi.

Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Ali Gürcan, köprünün onarılması için beş yıl önce dilekçe verdiğini belirterek, "Onarım için gelen kurul, köprüyü her iki tarafına koyduğu tabelayla ulaşıma kapattı ama köprüyü kullanmak zorundayız. alternatif yollar var ama evlere uzak" dedi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğüne verdiği dilekçe üzerine Trabzon Doğal Varlıkları Koruma Kurulundan bir heyetin geldiğini ifade eden Gürcan, şunları söyledi:

"Geçen yıl, muhtarlığımıza gelen yazıda köprünün onarım projesinin askıya çıkarıldığı bildirildi ama şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Gelen kurul 'araç ve yaya geçemez' tabelası koyarak gitti.  Köprüyü kapatsalardı daha iyi olacaktı. Çünkü mahalle sakinleri bu köprüyü kullanmak zorunda. Köprünün bir bölümü yıkıldı. Her geçen gün daha da tehlikeli oluyor. İnsanların yanı sıra bu köprüden hayvanlarımız da geçiyor. Geçen yıl bu köprüden düşen büyükbaş hayvan telef oldu."

Mahalle sakinlerinden Serpil Can ise 6 çocuğu ve kayınvalidesiyle yaşadığını anlatarak, "Çocuklarım her gün bu köprüyü kullanıyor. Gümüşhane'deki okullara bu köprüden geçerek gidiyorlar. Okuldan akşam dönüyorlar. Köprüde ışıklandırma olmadığı için eve gelişlerini endişeyle bekliyorum. Köprü yağmurlu ve karlı havalarda daha da tehlikeli oluyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel