Mahalle girişine kapı kilidi takıldı

Rize'nin Çayeli İlçesi Ormancık Köyü'ndeki Mahmutoğlu Mahallesi'nin girişine zincirli ve kilitli kapı yapıldı. Kış aylarında yabancıların araçla girmemesi için zincir gerilerek kilit takıldı, köylülere de anahtar dağıtıldı.İlçe merkezine 30 kilometre uzak

Mahalle girişine kapı kilidi takıldı

Rize'nin Çayeli İlçesi Ormancık Köyü'ndeki Mahmutoğlu Mahallesi'nin girişine zincirli ve kilitli kapı yapıldı. Kış aylarında yabancıların araçla girmemesi için zincir gerilerek kilit takıldı, köylülere de anahtar dağıtıldı.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 400 nüfuslu Ormancık Köyü’nün 15 haneli, 40 kişinin yaşadığı Mahmutoğlu Mahallesi sakinleri, yaz aylarını geçirdikten sonra kış aylarında ilçeye iniyor. Ancak kış aylarında mahallede kimse kalmaması nedeniyle bazı hurdacı ve seyyar satıcıların çeşitli eşyalarını aldıklarından yakınan yöre sakinleri, bu yıl ilginç bir yola başvurdu. Vatandaşlar, mahalleye yaklaşık 800 metre mesafedeki araç yolunu kilitli zincirle kapatmaya başladı. Kilit için yaptırılan 15 anahtar da mahalle sakinlerine dağıtıldı. Mahmutoğlu Mahallesi’nde evleri bulunanlar, mahalleye araçla gitmek isterlerse artık zincirin kilidini açarak girip çıkmaya başladı. Mahalle sakinleri bir anahtarı da, belirli zamanlarda mahalleye çıkıp evleri ve çevreyi kontrol etmesi için Ormancık Köyü Muhtarı Temel Güner’e bıraktı.

HERKESİN ANAHTARI VAR

Ormancık Köyü Muhtarı Temel Güner, yaz aylarında kalabalık olan köy nüfusunun kış aylarında azaldığını belirterek, “Mahmutoğlu Mahallesi’nde kış aylarında kimse kalmıyor. İlçeye iniyorlar veya İstanbul’a gidiyorlar. Mahalle boş kalınca seyyar satıcı ve hurdacılar buralara geliyor. Bazı eşyaları alıp gidiyor. Yabancıların mahalleye araçla girmemesi için kilitli zincir takıldı. Mahallede olanların hepsinin cebinde bir anahtar var. 15 dolayında anahtar dağıtıldı. Kilidi açıp mahalleye giriyorlar, sonra kapatıp gidiyorlar. Muhtar olduğum için anahtardan bir tane de bende bulunuyor. Anahtarı olmayan yaya olarak mahalleye çıkacak ya da zinciri kıracak. Buradan bir şey götürmeyi kafaya taktıysalar zaten zinciri kırıp götürürler. Ama mahalleye ulaşmak için buradan 15 dakika yürümek lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler