Maçka'nın 1 yılı tartışıldı

Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, her ay bir araya geldiği muhtarlar toplantısında bu ay Sümela Otel’de düzenlenen yemekte bir araya gelirken, 1 yıllık çalışmalarını da değerlendirme fırsatı buldu.Bir yıllık süre zarfında yaptıkları çal

Maçka'nın 1 yılı tartışıldı

Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, her ay bir araya geldiği muhtarlar toplantısında bu ay Sümela Otel’de düzenlenen yemekte bir araya gelirken, 1 yıllık çalışmalarını da değerlendirme fırsatı buldu.

Bir yıllık süre zarfında yaptıkları çalışmaları anlatan Koçhan, “Bir yıllık süre zarfında belediyemizde kurumsal kimlik düzenini oturttuk. Artık karmaşık düzenden düzenli bir şekilde işlev gören bir belediye haline geldik. Bizler ekibimiz ve Belediye Meclis üyelerimiz ile sizlerin hizmetindeyiz. Siz muhtarlarımızdan artık köy ve mahallelerimiz için isteklerinizi yazılı olarak vermenizi rica ediyoruz. Hem elimizde istekleriniz olacak, hem de karışıklığı önlemiş olacağız” dedi.

Bir yıllık süre zarfında hem yatırım yapan hem de borçlarını ödeyen bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Koçhan, “Yaptığımız yatırımların yanında belki de en önemli olan şey ise şu anda 8 milyon 500 bin borç ile aldığımız belediyemizin bir yılda borcunu çok şükür 4 milyon 500 bin’e kadar indirdik. Bir yılda 4 milyon borç ödeyerek 2014 yılında 2 milyon 100 bin TL’lik asfalt ve beton yatırımı yaptık” diye konuştu.

Belediyeyi devir almadan önce sürekli belediye çalışanlarının maaş alamadıklarını ifade etiklerini belirten Başkan Koçhan, “Birçoğunuz hatırlar, 6 ay maaş alamadıklarını söyleyen belediye çalışanları vardı. Çok açık ve net ifade ediyorum. Bir yıllık süre zarfında maaşını alamayan, Maçka Belediyesi’nde maaşı kalan bir tane bile personelimiz yoktur. Maaş veremeyen bir belediyeden, artık düzenli olarak her ay çalışanının maaşını ödeyen bir belediyeyiz” şeklinde konuştu.

 

MAKİNE PARKI GÜÇLENİYOR 

Yeni aldıkları makineler ile büyük makine parkı kurduklarının altını çizen Başkan Koçhan, “Bakın bir taraftan borç öderken bir taraftan yatırıma devam ettik. Şu anda Trabzon’un 4. en büyük makine parkını kurmuş bulunmaktayız. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta yeni makinelerimiz geliyor. Yeni makinelerimiz ile beraber; 4 adet Greyder, 3 adet kepçe 2 adet JSB, 11 adet kamyon, 5 adet (iki tanesi yeni olmak üzere) çöp kamyonu, 1 adet silindir, 1 adet forklift, 1 adet otomatik sokak süpürme aracı ve 500 bin TL’lik parke fabrikamız kuruluyor. Tüm bunların bize maliyeti 2 milyon Tl, önümüzdeki bir ay içerisinde bu yatırımı yapacağız” bilgisini verdi.

Meyve veren ağacın her zaman taşlandığını ifade eden Başkan Koçhan, “Yer satışları ile ilgili kulağımıza gelen söylentilere de cevap vermek istiyorum. Tüm belediyelerde olduğu gibi belediyemizin yerlerini satıyoruz. “Mescitleri, imam evlerini satıyorlar” şeklinde söylentilerin hiçbiri gerçek değildir. Şu ana kadar sattıklarımızın hiç biride mescit değil, hiç biri de imam evi değildir. Mahallelerimizde ki belediyemize ait arazilerimizi satıyoruz. Bu satışı yapan Türkiye’de ki tek belediye değiliz. Bizden önce ki belediye nasıl Maçka’da trilyonluk yerler satmışsa, bizde bir farkla yani sattıklarımızın parası ile iki katı yatırım yapıyoruz. Bu satışları borç ödemek için satmıyoruz. Mahallerden gelen talep ve alıcısı olan yerleri satıyoruz. Bunların hiç biri ne bir mescit, ne bir imam evidir. Köylülerimizin kullandığı yerleri satmayacağız. Bunu hepinizde biliyorsunuz. Bu da dedikodulara cevap olsun” ifadelerini kullandı.

 

MAÇKA SİYASETTE ÇOK GÜÇLÜ OLACAK

“Bir yılımızı ancak belediyemizi programlamak ile geçirdik” diyen Koçhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu süreçte bir birimizi üzdüğümüz olabilir. Ben hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Beni üzenlere de hakkımı helal ediyorum. Bundan sonra tüm samimiyetimle söylüyorum; Sistemimiz oturdu, piyasa borçlarımız bitti, yatırımlarımızı yaptık. Bizim ne imkanımız varsa bilin ki sizindir. Muhtarlarımızın hep beraber el ele çalışacağımızı bilin. Bakın şu an AK Parti Milletvekili sıralamasına baktığımız da Maçka tarihinde en çok destek olacak bir ekip var. Birinci sıradan Trabzon’un yetiştirdiği önemli siyasetçilerden Süleyman Soylu, 2. Sırada ki abi kardeş ilişkimiz olan bizleri bugüne kadar asla yalnız bırakmayarak hep destek olan Muhammet Balta ki Maçka eniştesidir. Maçkalı, 3.sıradaki Ayşe Sula Köseoğlu, kendisi Maçka Gürgenağaç Mahallesi’nden. 4. sıra benim için ayrı bir önemi olan Adnan Günnar, anne tarafından Maçkalı ve benim ilçe başkanlığı dönemimde il başkanım. 5. sıradaki Prof. Dr. Nihat Tosun, Maçka’nın yetiştirdiği önemli isimlerden ve sağlık müsteşarlığı döneminde önemli işlere imza atan Maçkalı hemşerimiz. Salih Cora, sevdiğimi bir kardeşim, yani Allah nasip eder, Maçka ilk defa siyaset arenasında bu kadar güçlü olacak. Bu yüzden Maçkalılar olarak, Yeni Türkiye yolunda yeni bir Maçka için hep birlikte el ele çalışacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel