LPG sektörü eğitimleri Ordu'da devam ediyor

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi’nce Ordu İl Temsilciliği’nde “LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı) Kursu” düzenlendi.Düzenlenen kursa oto gaz istasyonlarında çalışmakta olan 14 personel katıldı. İki gün devam eden eğitimde

LPG sektörü eğitimleri Ordu'da devam ediyor

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi’nce Ordu İl Temsilciliği’nde “LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı) Kursu” düzenlendi.
Düzenlenen kursa oto gaz istasyonlarında çalışmakta olan 14 personel katıldı. İki gün devam eden eğitimde MMO Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) Eğitmeni Makine Mühendisi Faik Yılmaz tarafından katılımcılara “LPG Piyasası Hukuki Düzenlemeleri ve Standartlar, İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevrenin Korunması, LPG’nin Teknik Özellikleri, LPG Tesisat Elemanları ve Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar, LPG’nin Emniyetli Bir Şekilde İkmal Yapılması, Dolum Sırasında Uyulması Gereken Kurallar, LPG’nin Doldurma İşleminde Temel Kurallar, Emniyet Tedbirleri, Yangın Güvenliği, İlkyardım” konu başlıklarında eğitim verildi.

Eğitimin ardından yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere “LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı) Kursu” sertifikası verilecek.

Eğitimle ilgili açıklama yapan MMO Ordu İl Temsilciliği İl Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Onur, “Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği” uyarınca yönetmeliğin verdiği yetki kapsamında sektöre yönelik eğitimler düzenlediklerini, otogaz ve tüplü LPG depolaması, dolumu, taşıması ve satışı ile iştigal eden işletmelerin eğitimli personel istihdam etme zorunluluğunda olduklarını, sektöre yönelik eğitimler düzenlediklerini ve kursların Ordu İl Temsilciliği’nde devam edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel