Lösemilere destek için saçlarını kazıttılar

Çamlıhemşin İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, lösemi hastalarına psikolojik destek amacıyla saçlarını kazıttı.Öğrencilerden Bayram Gumba: ''Gelin hep birlikte lösemili çocuklara el uzatalım ve bu kampanyayı büyütelim''  Çamlıhemşin İma

Lösemilere destek için saçlarını kazıttılar

Çamlıhemşin İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, lösemi hastalarına psikolojik destek amacıyla saçlarını kazıttı.

Öğrencilerden Bayram Gumba: ''Gelin hep birlikte lösemili çocuklara el uzatalım ve bu kampanyayı büyütelim'' 
 
Çamlıhemşin İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, lösemi hastalarına psikolojik destek amacıyla saçlarını kazıttı. 
     
Öğrencilerden Bayram Gumba,yaptığı açıklamada, ilgili çevrelerden edindikleri bilgiye göre, löseminin başta 2 ile 6 yaş arasındaki çocuklar olmak üzere herkeste görülebildiğini belirtti. 
     
Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında bin ile bin 500 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıktığını ifade eden Gumba, ''Bütün bunların yanında lösemi, son derece uzun, zor ve pahalı bir tedavi gerektirmekte. Aynı zamanda tedavide kullanılan ilaçlar lösemili çocukların saçlarının dökülmesine de sebep olmakta. Bu çocuklar okuldan uzak kalmakta, arkadaşları tarafından dışlanmakta ve asosyal bir yaşama terk edilmektedir'' dedi. 
     
Arkadaşlarıyla lösemi hastalarına moral için neler yapabileceklerini konuştuklarını, bu sırada saç kazıtma fikrinin ortaya çıktığını anlatan Gumba, ''Türkiye'nin dört bir köşesinde lösemili çocuklara sosyal, psikolojik ve manevi destek olmak amacıyla arkadaşlarım Ercan Kesti, Remzi Yağcı, Mustafa Kus, Veysel Korkut, Ahmet Özhabiboğlu ve Ahmet Aydın ile birlikte saçlarımızı kazıttık'' diye konuştu. 
     
Lösemi hastaları için yaptıkları bu uygulamada başta öğretmenleri ve aileleri olmak üzere arkadaşlarından da destek gördüklerini dile getiren Gumba, ''Bir çok öğrenci arkadaşımız da lösemi hastalarına destek olmak için saçını kestirebileceğini söyledi. Gelin, hep birlikte lösemili çocuklara el uzatalım ve bu kampanyayı büyütelim'' dedi. 
     
Gumba, lösemi hastalarına maddi anlamda da destek olabilmek için yardım kampanyası düzenlemeyi düşündüklerini belirterek, daha sonra öğretmenlerinin desteği ile lösemi hastalarını ziyaret etmeyi planladıklarını söyledi. 
     
Ahmet Özhabiboğlu ise bu davranışlarından dolayı çevreden çok olumlu tepkiler aldıklarını hatta kaldıkları yurtta aşçıların bu durumdan etkilenip saçlarını kazıtarak kendilerine destek verdiğini, destek verenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi.   
 
'Yaptıkları örnek davranıştan dolayı öğrencilerimizi kutluyorum''    
     
Çamlıhemşin Milli Eğitim Müdürü Engin Albardak ise öğrencilerin, lösemi hastalarına manen destek için yaptıkları davranışın çok güzel olduğunu belirterek, ''Lösemililerin neler hissettiklerini anlamak ve onlara manen destek olmak için yaptıkları örnek davranıştan dolayı öğrencilerimizi kutluyorum'' dedi. 
     
Albardak, öğrencilerin bu örnek davranışını desteklediklerini ifade ederek, bundan sonra da sosyal konularda yapacakları tüm çalışmaları destekleyeceklerini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler