"Liman Trabzon'un can damarıdır"

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday adayı Asım Aykan’ın hızına yetişebilene aşk olsun. Sokakların siyasetçisi Aykan, tüm birikimleriyle sahada, vatandaşlarla iç içe olmaya devam ediyor.Siyasi tecrübesinden olsa gerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınd

"Liman Trabzon'un can damarıdır"

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday adayı Asım Aykan’ın hızına yetişebilene aşk olsun. Sokakların siyasetçisi Aykan, tüm birikimleriyle sahada, vatandaşlarla iç içe olmaya devam ediyor.

Siyasi tecrübesinden olsa gerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında söylediği gibi, “Vatandaşınla temas kurmazsan, ne istediğini bilemezsin!” anlayışı ile hareket ediyor olsa gerek. Aykan bugünde hem sokak hem de kurum ziyaretlerini sürdürdü. Deneyimli siyasetçi zamanının önemli bir bölümünü Değirmendere esnafına ayırırken, ardından da Trabzon Liman İşletmesi ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 11. Bölge ve TMO Şube Müdürlüklerini ziyaret etti.

Limanın bölge ticaretindeki önemine vurgu yapan Aykan, burada Trabzon ticaret hacminin son durumu hakkında bilgi aldı. Usta siyasetçi uzun soluklu görüşmelerinde not almayı da ihmal etmiyor, bir sorunla karşılaştığında ise hemen ilgili birim ve kişilerle irtibata geçiyor.

“Dünya ticaret hacminin artması sürecinde denizyolu taşımacılığının önemi, limanlara giriş yapan gemilerin sayısı ve yük hacimleri de artmaktadır” diyen Aykan, “ Denizyolu taşımacılığının temel bileşenlerinden olan limanların sayı ve kapasitesi gelişmektedir. Ticaret ve ulaşımı destekleyen limanlar, bulundukları kentin ve bölgenin ekonomik gelişimi için önemli imkânlar sunmakta; çeşitli ticaret merkezleri arasında güçlü bir bağ kurmaktadır. Bu bağlamda, limanların artan ihtiyaçları karşılamaya hazır hale gelmesi için küresel ölçekte büyük bir rekabet yaşanmaktadır. Trabzon, bir kıyı şehri ve transit geçiş yolları üzerindeki konumuyla çevre il ve komşu bağımsız devletler topluluğunu da birbirine bağlamaktadır.

Dünya ticaretinin büyük oranda denizyolu taşımacılığı ile yapılmasından ötürü, limanlar uluslararası ticarette önemli bir yere sahiptir. Hem bölgesel hem de ulusal ekonomiye büyük katkı sağlayan limanlar, sanayinin ve ticaretin gelişmesi açısından önemli bir fonksiyonu yerine getirmektedir. Dolayısıyla, Trabzon limanı, kente ve ülkeye önemli stratejik avantajlar sağlamaktadır. Liman kenti olarak ta bununla gurur duyuyoruz. Ticaret hacminin artması ile birliktede, Trabzon limanının önemi daha da artacaktır” dedi.

Aykan, liman personelini de tek tek gezerek selamlarken, burada gemi adamlarıyla bir süre sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler