Levent Kırca'ya Trabzon'da salon yok

 Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan’ın Tiyatro oyuncusu olduğunu biliyor muydunuz? Karan 1980 ile 1992’li yıllar arasında sahnelere 17 oyun hem yönetti hem de yönettiği oyunlarda sahne aldı. Kendisinin Tiyatro oyuncusu ol

Levent Kırca'ya Trabzon'da salon yok

 

Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan’ın Tiyatro oyuncusu olduğunu biliyor muydunuz? Karan 1980 ile 1992’li yıllar arasında sahnelere 17 oyun hem yönetti hem de yönettiği oyunlarda sahne aldı. Kendisinin Tiyatro oyuncusu olduğu pek bilenin olmadığını söyleyen Karan, “17 tane oyunda oynadım ve sahneye koydum 80 ile 92 yıllar arası oyun yazdım. Trabzon’da tiyatro yaptığımız dönemler çok iyi sahneler vardı. O dönem Akçaabat’a iki tane sahne vardı ve biz bu sahnelerde oyunlarımızı izleyici ile buluşturuyorduk.”dedi.

Trabzon’da Sanata biraz daha önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Karan,  “ Trabzon Türkiye’de metre karesine en fazla düşen sanatçı düşen il. Fakat Tiyatro ile ilgilenen sanatçıların oyunlarını sahnelemeleri için imkanları fazla yok.  Devlet Tiyatrosu size her zaman yer vermiyor. İl özel idare bu konularda çok hasas davranması gerekli. Bugün ilimizde bulunan kendilerine ait eski binaları restore ediyorlar bu binaların bazılarını sanat ile ilgilenen derneklere verseler daha güzel olur. Sanatın ilgi duyan bir halk daha kültürlü olur haklarını da iyi arar sanattan korkmamalıyız.”söyledi.

Trabzon’un tiyatroya pek önem göstermediğini söyleyen Karan, “ Trabzon’da gelir düzeyler çok düşük bunda dolayı yapacağınız sanat sunumlarını seyreden yok bu Birde yerel yönetimler olarak yetiştirdiklerimize sahip çıkamıyoruz. Buna bütçe ayırmamız gerekli ama bu olmuyor.  Volkan bey döneminde kültür merkezi yapıldı iki sahneli bir yer bunu da şimdi herkese kullandırtmıyorlar. Bakınız biz Trabzon CHP olarak Levent Kırca’yı getiriyoruz bunu tiyatro sahnesinde değil düğün salonunda oynatıyoruz. Üniversite bile biz yer göstermedi. Güya bu salonlarda program var buraları istiyoruz önce tamam diyorlar sonra yok diyorlar yani sanattan da korkanlar var. Bu anlamda bakıldığı zaman Trabzon’da sanatçı tutmak zordur. Sanatın siyaseti olmaz sanatçılar her dönemde muhalefettirler. Biz o gün gelindiğinde bu salonlarda organizasyon var mı yok mu? Diye kontrol edeceğiz.”şeklinde konuştu

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel