Kuyumcuların rakibi bankalar

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, bankaların kuyumculuk sektörünü tehdit eder hale geldiğini söyledi. Trabzon’un kuyumculuk sektöründe önemli bir merkez olduğunu ve bilhassa hasır ve kazaziye üretimin

Kuyumcuların rakibi bankalar

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, bankaların kuyumculuk sektörünü tehdit eder hale geldiğini söyledi. 

Trabzon’un kuyumculuk sektöründe önemli bir merkez olduğunu ve bilhassa hasır ve kazaziye üretiminde geliştiğini anlatan Kahraman, asıl sıkıntının yapılan üretimin pazarlaması sırasında yaşandığını belirtti.
 
Kahraman, pazarlamaya dönük 2,5 milyon dolarlık bir proje yürüttüklerini belirterek şehirde hasır örme işinde 75-80 firmanın faaliyet gösterdiğini, bu sektörde 6 bin de örücünün istihdam edildiğini hatırlattı.
 
İç piyasada alım gücünün azalması ve fiyatlardaki aşırı yükselişlerin sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Kahraman, “10 yıl önce 1 ton fındık satan üretici, 200 gram altın alırken, bugün ancak 40 gram altın alabilmektedir. Bu durum, alım gücünün azaldığını göstermektedir” dedi.
 
Bankaların altın alım-satımı yapmasının kuyumculuk sektörü açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kahraman, “Kuyumcuların en önemli rakibi bankalar haline geldi. Banka altını alırken kendi istediği fiyattan alıp borsa fiyatından satabiliyor. Bankamatiklerden altın satışı yapılıyor. Halkımızı, bu alış-verişlerde yaşayacağı ekonomik kayıplar açısından bilgilendirmek istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel