Kütüphanesiz köy okulu kalmasın

Ordu'da örnek bir proje hayata geçiyor.

Kütüphanesiz köy okulu kalmasın

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kumru Ergüntürk Şehit Adem Kamur Ortaokuluna "Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın" Projesi kapsamında kütüphane yaptırılacağı bildirildi. 


Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ellerinden geldiği kadar eğitim ve öğretime katkı sağlayacaklarını söyledi. 

Eğitim ve öğretimin önemine değinen Karataş, "İlimizin eğitim anlamında çok güzel yatırımlar aldığını görüyoruz. Bu okullarımızın gerek kütüphane gerekse diğer eksikliklerini biz sivil toplum kuruluşlarının tamamlaması gerekiyor. Her şeyi devletten beklemenin doğru olmadığını da çok iyi biliyoruz. Bu bilinç ile hareket ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz." dedi. 

Sivil toplum kuruluşlarının eğitim ve öğretime katkı sunması gerektiğine dikkat çeken Karataş, şöyle konuştu:

"Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası olarak okullarımızda öğrenci kardeşlerimizin kitap okumaları ve yardımlaşma duygusunun daha da pekişmesi için sürekli faaliyetler yapıyoruz. Aslında hepimizin eğitim için fedakarlık yapması gerekiyor. Sadece devletten beklemek ve sadece sistemin işleyişini beklemek doğru değil ve doğru da bulmuyoruz. Bizim için önemli olan ilimiz ve geleceğimiz olan öğrenci kardeşlerimizdir."

Kumru Milli Eğitim Müdürü Suat Evin ise FATSO Başkanı Karataş'a ve Yönetim Kuruluna verdikleri destek için teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel