Kuru yük gemisi kurtarma çalışması

 Rize'nin Çayeli ilçesindeki Limanköy Limanı'na getirdiği çimento ham maddesini boşaltırken yan yatan "Alican-S" adlı kuru yük gemisinin kurtarılması için yükünün tahliyesine başlandı. Uluslararası bir sigorta şirketi yetkililerinin olay yerinde yaptığı i

Kuru yük gemisi kurtarma çalışması

 

Rize'nin Çayeli ilçesindeki Limanköy Limanı'na getirdiği çimento ham maddesini boşaltırken yan yatan "Alican-S" adlı kuru yük gemisinin kurtarılması için yükünün tahliyesine başlandı.
 
Uluslararası bir sigorta şirketi yetkililerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından kurtarma planı hazırlandı. Planın Rize Liman Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerince onaylanmasıyla gemideki çimento ham maddesinin boşaltılmasına başlandı. Yükün boşaltmasından sonra gemi, duba ve vinçlerle kaldırılıp yüzdürülerek tersaneye çekilmeye çalışılacak.
 
Rize Valisi Nurullah Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki ay önce "Alican-S" adlı kuru yük gemisinin boşaltma sırasında "teknik ve iklimsel sebeplerle" yan yattığını anımsattı.
 
Geminin kurtarılması ve çevre kirliliği yaşanmaması için çalışmalar yapıldığını ifade eden Çakır, "Yaklaşık bir aylık süre sonunda dubalar, vinçler getirilip, içindeki malzeme tahliye edilerek gemi döndürülecek" dedi.
 
Geminin yan yatmasından dolayı limandaki bazı çimento silolarının kullanılamadığını, bunun da çok büyük ekonomik kayba yol açtığını vurgulayan Çakır, "Çimento silolarında doldurma boşaltma işlemlerinde iskelenin bir kısmı kullanılamıyor. En büyük ekonomik ihtiyaç bu anlamda ortaya çıkıyor. Bu nedenle geminin kurtarılması çok ciddi bir ekonomik kaybı da ortadan kaldıracak" diye konuştu.
 
Limanköy Limanı'nda 18 Ocak 2013'de bir tesise çimento ham maddesi getiren
 
"Alican-S" adlı kuru yük gemisi boşaltma sırasında yan yatmış, olayda Tarık Yılmaz hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler