Kürtün’de tanıtım atağı

 Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile tur şirketlerinin temsilcileri 2 gün boyunca ilçeyi gezdi.Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) kapsamında yürütülen “Kürtün İlçesinin Tarihi, Turistik Değerlerini

Kürtün’de tanıtım atağı

 Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile tur şirketlerinin temsilcileri 2 gün boyunca ilçeyi gezdi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) kapsamında yürütülen “Kürtün İlçesinin Tarihi, Turistik Değerlerinin ve Doğal Güzelliklerinin Tanıtılması” projesi başladı. Proje kapsamında düzenlenen iki günlük gezi programına TURSAB Bölge Müdürü Cemil Melek, DOKA sorumlusu Hakan Bahçekapılı ile Trabzon ve Gümüşhane bölgesindeki tur operatörleri ve proje sorumluları katıldı.

Avrupa’nın en uzun ve geniş çaplı ladin ve köknar ağaçlarını bünyesinde bulunduran Örümcek Ormanları’ndan başlayan gezi programı kapsamında, Çağlandibi şelalesi, Çıkrıkdüzü yaylası, Güvende yaylası, Kabaktepe şehitliği, Kazıkbeli yaylası, Karagöl krater gölü, Yılanlı yaylası ziyaret edildi. Katılımcılarını yaban mersini (Likapa) ve solmaz çiçek (dudiye) topladıkları etkinliğin ikinci gününde ise Yaylalı köyündeki kilise ve diğer kalıntılar ile maden suyu gezildi.

Yetkililer, Kürtün Baraj gölünde düzenlenene kayık gezisi ile son bulan etkinlik ile ilçede turizm hareketliliği oluşturarak, ilçenin kalkınmasına katkıyı amaçladıklarını söyledi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler