Kurt" İstihdamı onlar mı sağlayacak?

 ************* Tonya Belediye Başkanı Kurt Tonya Çimento Fabrikası’na karşı çıkanlara cevap verdi Bundan sonra istihdamıherhalde siz karşılayacaksınız Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Tonya Çimento Fabrikası’nın Vakfıkebir Limanı ile birlikte bölgenin e

Kurt" İstihdamı onlar mı sağlayacak?

 

*************

 

Tonya Belediye Başkanı Kurt Tonya Çimento Fabrikası’na karşı çıkanlara cevap verdi

 

Bundan sonra istihdamı

herhalde siz karşılayacaksınız

 Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Tonya Çimento Fabrikası’nın Vakfıkebir Limanı ile birlikte bölgenin en büyük yatırım niteliğini taşıdığını söyledi.

Kahve ve sorun sohbetlerinde, serbest kürsü konuşmalarında Tonyalılar7ın çimento fabrikasını hep istediğini ve halen de istemekte olduğunu ifade eden Başkan Kurt “Yeni teknolojiyle birlikte havaya, suya, çevreye, yaşamı tehdit edecek şekilde zarar vermeyeceğini emsallerini görerek bilmektedirler.

Tonya’daki her yatırıma; Kadıralak yaylası göletine, TOKİ konutlarına, Kürtün Yolu’na, Jandarma Komando Birliği’ne, Süt Çeşmesi’ne, Temel Heykeli’ne, hatta yüksek okula karşı çıkan ‘İstemezük’cü bir kitle, uyduruk kısmen de belki nemalanırız beklentisiyle ve bölgeyi elinde tutan çimento şirketlerinin teşvikiyle Tonya Çimento Fabrikası’na karşı çıkmaktadır. Bu sözü ideolojik bakanlar için kullanıyor, Büyük Mahalle’nin samimi insanlarını hariç tutuyorum” dedi.

Başkan Kurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Tereyağın,a horonda, geçmişte silah kullanmakta nam sahibi Tonyalılar’ın nam hanesine bu istemezukçülerin aracılığıyla ne yazık ki bir de, ‘yatırıma karşı çıkanlar’ı eklediğimiz için üzgünüm. Son yıllarda eğitimi, bürokratı, iş adamlarıyla öne çıkan İlçemizin akil insanları adına Trabzon kamuoyundan özür diliyorum.

Her şeye rağmen Tonya Çimento’ya karşı çıkıp basın açıklaması yapan hemşehrilerimin demokratik tepkisini de anlayışla karşılamaya çalışıyorum. Herhalde yatırımlara karşı çıktıkları için bundan böyle ‘Neden ilçeye yatırım yapmıyorsun’ diye idarecileri, siyasileri eleştirmeyecekler. Herhalde bundan sonra iş isteyen Tonyallıar’a kendileri iş verecekler. Herhalde yatırım önerileri ve buldukları yatırımcılarla Tonya’nın göçünü engelleyecekler. Ben de, Meclis üyelerim, muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimizle o zaman onları destekleyeceğiz:”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler