Kurban pazarında üretici sinek avlıyor

 Gümüşhane'de kurban bayramına sayılı günler kala kent merkezindeki kurban pazarında üreticiler sinek avlıyor.Çevre il, ilçe ve köylerden hayvanlarını getiren üreticiler, pazarda yalnızca satıcı olarak kendilerinin olduğunu alıcı olmadığını belirterek, ba

Kurban pazarında üretici sinek avlıyor

 Gümüşhane'de kurban bayramına sayılı günler kala kent merkezindeki kurban pazarında üreticiler sinek avlıyor.

Çevre il, ilçe ve köylerden hayvanlarını getiren üreticiler, pazarda yalnızca satıcı olarak kendilerinin olduğunu alıcı olmadığını belirterek, bayramın birinci gününe kadar mecbur bekleyeceklerini ve son günlerde satışların artmasını beklediklerini söyledi.

Pazara, köyünde yetiştirdiği koyunlarından çok sayıda getirmesine rağmen gün boyunca hiç satamadığını ifade eden Gökhan Çavdar, hafta sonu vatandaşların pazara ilgi gösterdiğini fakat yine alıcı çıkmadığını söyledi.

Hafta içi çok az sayıda alıcının pazarı gezdiğini, yalnızca bakmakla yetindiklerini kaydeden Çavdar, geçtiğimiz yıla göre fiyatların değişmediğini hatta düştüğünü söyledi. Çavdar, küçükbaş hayvanların kilogram fiyatlarının 25 TL'den başladığını dile getirdi.

PAZARIN EN AĞIR HAYVANI: 900 KİLOLUK TOSUN

Gümüşhane'de ki kurban pazarının en ağır hayvanı ise Ali Yalçın adlı üreticiye ait büyükbaş hayvan oldu. Yaklaşık 900 kilogram ağırlığındaki hayvanının yanında objektiflere poz veren Yalçın, tosunu 6 bin 500 liraya sattığını da sözlerine ekledi.

KAMYONET KASASINDA EV

 Bayburt'un Konursu köyünden amcası ve dayısıyla kurban pazarına hayvan getiren Güven Açıkgöz isimli genç üretici kamyonet kasasını eve döndürdü. İçerisine soba kurulu kasada akşamları yatak serip yatan üreticiler, aynı yerde yemek yapıp, çay demliyor. Büyük ve küçükbaş hayvanların pazarda rağbet görmediğini kaydeden Açıkgöz, "Satış yok ama bayramın birinci gününe kadar mecbur bekleyeceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler