Kura Çekimindeki hata düzeldi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasından imzalanan sözleşme gereği Yıldızlı Beldesi’nde yapılan 224 konut yerlerinin belirlenmesi için yapılan kura çekimindek

Kura Çekimindeki hata düzeldi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasından imzalanan sözleşme gereği Yıldızlı Beldesi’nde yapılan 224 konut yerlerinin belirlenmesi için yapılan kura çekimindeki yanlışlıkla ilgili basın açıklaması yaptı.

224 kişi arasında yapılan incelemede, 54 kişinin kanunlar çerçevesinde hak sahibi olamayacağını tespit ettiklerini ve listeyi yeniledikleri ifade eden Vali Kızılcık, ancak bir yanlışlık sonucu eski liste ile kura çekimi yapıldığını belirtti.

54 kişinin mağdur olmaması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’yle gerekli yazışmaları yaptıklarını kaydeden Vali Kızılcık, hak sahibi olamayacak 54 kişinin listeden çıkarılarak, hak eden 54 kişinin listeye ekleneceğinin altını çizdi.

Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nde 224 vatandaşımıza konut tespiti için, 172 vatandaşımız için hak sahipliği için kura çekimi yapıldı. 224 hak sahibinin listelerinde bir karışıklık oldu. Bu konudaki eksikliği arkadaşlarımız bizlere dile getirdiler. Bu problemi ortadan kaldıralım dedik. 2009 yılında imzalanan sözleşme gereğince 224 vatandaşımızın kurası çekilmişti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bu 224 vatandaşımızın içinden hak etmeyenler varsa kanun ve yönetmelikler çerçevesinde vakıf olarak bunları tespit edilmesini ve hak edenlerin listeye konulmasını içeren bir yazı yazmıştı. Bu yazı gereğince yapılan incelemede mütevelli heyetimiz 224 hak sahibi arasında 54 hak sahibinin kanun ve yönetmelikler çerçevesinde bunu hak etmediğini tespit etti. Onların yerine yedek listeden 54 vatandaşımız mütevelli heyetimizce hak sahibi yapıldı. Bu son liste Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderildi. Bugün yapılan kura çekimi ise bir yanlışlıkla eski liste üzerinden yapılmıştır. 54 vatandaşımız hak sahibi olmadığı halde hak sahibiymiş gibi kuraya katıldı. Dolayısıyla listelerin karışmasından dolayı hakkı zayi olan 54 vatandaşımızın hak sahibi olması için yeniden karar alarak Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderiyoruz”

Bilindiği gibi Trabzon'un Yıldızlı mevkiinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak yeni 224 konutun için bugün kura çekimi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kura çekiminin ardından da valiliğe ihbar yağdı. Hakkı olmamasına rağmen 49 ailenin kuraya sokulduğu ihbarı valiliği harekete geçirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel