Kültür farklılığı evlenmelerine engel olmadı

Aileleri bir araya gelmelerine izin vermeyince Rizeli ve Diyarbakırlı gençler çareyi kaçarak evlenmekte buldu.Rizeli Fatih Büyük (25) ve Diyarbakırlı Diyar Demir (23) bundan dört yıl önce internet üzerinden tanışarak birbirlerine aşık oldular. Ailelerinin

Kültür farklılığı evlenmelerine engel olmadı

Aileleri bir araya gelmelerine izin vermeyince Rizeli ve Diyarbakırlı gençler çareyi kaçarak evlenmekte buldu.

Rizeli Fatih Büyük (25) ve Diyarbakırlı Diyar Demir (23) bundan dört yıl önce internet üzerinden tanışarak birbirlerine aşık oldular. Ailelerinin tepkisinden korktukları için gizlice görüşen çift yakın olabilmek için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Meslek Yüksek Okulu Muhasebe bölümünü tercih ederek bu bölümü kazanıp kayıt yaptırdılar. Çift iki yıl süren eğitimin ardından mezun olunca yeniden ayrılmamak için aralarındaki ilişkiyi aileleri ile paylaştı. Ancak hem Fatih’in hem de Diyar’ın aileleri aradaki kültür farklılığından dolayı gençlerin evlenmesine şiddetle karşı çıktı. Rizeli Fatih çabaları sonucu ailesini Diyar ile evlenmeye ikna etti. Büyük ailesi, Diyarbakırlı Demir ailesinden kızları Diyar’ı istemek için iletişim kurdu. Ancak Demir ailesi bu evliliğe kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine Fatih Büyük çareyi çok sevdiği Diyar ile kaçmakta buldu. Diyar’ın aşkının peşinden Rize’ye gelmesinin ardından Büyük ailesi yeniden Demir ailesi ile iletişme geçti. Aile bu kez evliliğe izin verdi.

Mutlu sonla biten aşk hikayesi geçtiğimiz gün Rize’de düzenlenen düğün töreni ile sonuçladı. Diyar’ın ailesi düğüne katılmazken, düğünde önce Rize horonu ardından ise Diyarbakır halayı çekildi. Horonda usta olan damat ve Rizeli gençlerin, halayda ise zorlandıkları gözlendi.

Damadın babası Salih Büyük, bu evliliği ilk başlarda şiddet ile karşı çıktığını belirterek gelinini tanıdıktan sonra bu fikrinin değiştiğini, kız istemek için Diyarbakır’a gittiklerinde olumsuz yanıt almalarına rağmen karşılaştıkları misafirperverlikten memnun kaldıklarını ikinci Diyarbakır ziyaretlerinde ise karşılaştıkları hoşgörü ve ilgiden son derece etkilendiklerini dile getirdi. Baba Salih Büyük, Diyarbakır insanını yanlış tanıdıklarının farkına vardıklarını belirterek Diyarbakırlılar'a da Rizeliler'in yanlış tanıtıldığını dile getirdi.

20131209aw000043_04.jpg

Damat Fatih Büyük 4 yıl süren zorlukların sonunda mutlu sona erdiklerini belirterek, gerçekleştirdikleri evlilik ile Başbakan’ın çözüm sürecine de katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Gelin Diyar Demir ise sevdiği kişi ile evlendiği için mutlu olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler