Küçük İngiltere Trabzon'da konsolosluk açıyor

Son zamanlarda Trabzon'da sayısı hızla artan Fahri Konsolosluklara bir yenisi daha eklendi. Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti'de Trabzon'da Fahri Konsolosluk açıyor.Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wij

Küçük İngiltere Trabzon'da konsolosluk açıyor

Son zamanlarda Trabzon'da sayısı hızla artan Fahri Konsolosluklara bir yenisi daha eklendi. Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti'de Trabzon'da Fahri Konsolosluk açıyor.

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratle ile Srilanka Trabzon Fahri Konsolosu Atilla Ataman, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti.

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratle ziyaretiyle ilgili yaptığı konuşmada “Sri Lanka ile Türkiye’nin ilişkileri 150 yıllık bir geçmişe dayanıyor. Aynı zamanda İpek yolu dolayısıyla ilişkilerimiz var. Dışarıda ilk konsolosluğumuz olan ülke Türkiye’dir. 35 yıl önce babam Türkiye büyükelçisi olarak görev yaptı. İki yıl önceki ziyaretimden sonra buraya büyükelçi olarak atandım. Mustafa Kemal Atatürk madalyası ile ödüllendirildim. Gaziantep ziyaretini tamamladıktan sonra Rize ve Trabzon’da Sri Lanka’ daki uygun şehirlerle kardeş şehir eşleştirmesi için ziyaretler yapmak istedim. Türkiye’de yedi bölgede yedi fahri konsolosluk açacağız” dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise Sri Lanka’nın küçük İngiltere denildiğini hatırlatarak “Sri Lanka Türkiye için önemli potansiyeli olan ülkelerden birisidir. Büyükelçimize Türkiye’ye ve bölgemize olan ilgisi ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Trabzon Fahri Konsolosluğun açılışını önümüzdeki günlerde yaparak konsolosluğüumuz bütün Karadeniz’e hitap edecek. Böylece hem Türkiye Sri Lanka hem de Sri lanka Trabzon ile ilişkilerimiz gelişecek. Kardeş şehir olmamız konusunda Trabzon, Rize ile beraber küçük İngiltere denilen Sri Lanka’nın bölge coğrafyası, iklimi bitki örtüsü birbirine çok benziyor. Büyükelçimiz ile Trabzon Fahri Konsolosumuz Atilla Ataman bu sürecin,ilişkilerin lokomotifi olacaktır“ diye konuştu.

Görüşme sonrasında Vali Abdil Celil Öz , Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratle’ye telkari işlemeli kahve fincanı hediye etti. Büyükelçi ise Vali Öz’e Sri Lanka’ya özgü çay demleme fincanı ile tanıtım broşürü hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler