KTÜ'nün 65'lik öğrencisi

 Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü sıra dışı bir öğrenciye sahip. 2 üniversite bitirmesine rağmen gönlünde yatan bölümü okumaya karar veren 65 yaşındaki Salih Zeki Fettahoğlu, torunları yaşındaki gençlerle okuyor. ANKARA’DAN AYRILDITrabzon’un Ça

KTÜ'nün 65'lik öğrencisi

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü sıra dışı bir öğrenciye sahip. 2 üniversite bitirmesine rağmen gönlünde yatan bölümü okumaya karar veren 65 yaşındaki Salih Zeki Fettahoğlu, torunları yaşındaki gençlerle okuyor.
 
ANKARA’DAN AYRILDI
Trabzon’un Çalköy Beldesinde 1948 yılında dünyaya gelen Salih Zeki Fettahoğlu, 1970 yılında Ankara Gazi Üniversitesi İnşaat Bölümü’nü kazanarak okumaya başladı. 12 Mart 1971 yılındaki askeri muhtıra nedeniyle okulunu bırakıtn Trabzon’a dönüş yapmak zorunda kaldı. KTÜ Matematik Bölümünde eğitimine tekrar başladı ve 1976 yılında mezun olarak hem lisansını yaptı, hem de Matematik Mühendisliğini bitindi. 1978 yılında DSİ’de mühendis olarak işe başladı.
 
AF ÇIKINCA KAYIP YAPTI
 
2002 yılında emekli olduktan sonra özel matematik desrleri veren ve kendi beldesinde kendine özgü yaşamını sürerken, yeni çıkan öğrenci af yasasından yararlanarak 1971 yılında terk ettiği bölümüne tekrar  kayıt yaptırdı. Kaydını KTÜ’ e alarak 65 yaşında eğitimine tekrar devam etmeye başladı. Hocalarının ve sınıf arkadaşlarının kendisine amca dediğini belirten ve ortalamasının 4:00 olduğunu söyleyen Fettahoğlu, ”inşaat bölümü hayatım boyunca unutamadığın bir sevda gibi içimdeydi. 42 yıl sonda kavuştuk. Öğretmenlerimle ve öğrenci arkadaşlarımla iletişimimiz çok iyi. Derslerimi hiç kaçırmıyorum, devamsızlığım yok. Zaten herkes bana Salih amca diyor. Notlarımda sınavlarımda iyi gidiyor. İlk göz ağrım olan İnşaat bölümü7nü bitirmek şuanki tek hedefim.  ” dedi.  
 
2.20130409085504.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel