KTÜ'lülerden oturma eylemi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, öğrencilerden kayıt sırasında “bağış” adı altında para alınmasını protesto etmek için rektörlük binası önünde 19 gün önce başlattıkları eylemlerini sürdürüyor. Bugün İktisadi ve İdari B

KTÜ'lülerden oturma eylemi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, öğrencilerden kayıt sırasında “bağış” adı altında para alınmasını protesto etmek için rektörlük binası önünde 19 gün önce başlattıkları eylemlerini sürdürüyor.

 

Bugün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünden toplanan öğrenci gurubu, buradan olayı protesto eden sloganlar atarak rektör binası önüne kadar yürüdü.

 

Burada gruptakiler adına açıklama yapan Fidel Çakmak, üniversite yönetiminin her yıl kayıt yaptıran öğrencilerden “bağış” adı altında zorla para aldığını ve kendilerinin de bu durumu protesto ettiklerini söyledi.

 

Öğrencilerden “kayıt parası” alınmasının hukuksuzluk olduğunu ve bu durumu ortadan kaldırmak, verilen paraları geri alabilmek için eylem yaptıklarını dile getiren Çakmak, “Bağış parasını yatırmadığımızdan ders kayıtlarımız yapılmıyor. Yani eğitim hakkımız engelleniyor. Biz kimseye zorla para vermek zorunda değiliz. Bu durumu protesto etmek için rektörlük binası önünde oturma eylemi yapıyoruz. Eylemimizde 19. gün geride kaldı. Eylemimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Çakmak, söz konusu paranın alınmaması için imza kampanyası başlattıklarını da dile getirerek, “Üç günde bin 500'ün üzerinde imza topladık. İmzaları Ankara'ya götürüp YÖK'e teslim etmek için iki arkadaşımız yola çıktı. Bu arkadaşlarımız paraları olmadığı için Ankara'ya otostopla gidecek” dedi.

 

Soğuk havaya rağmen rektörlük önünde oturma eylemini sürdüren öğrenciler, burada LPG tüpü üzerinde demledikleri çayı içerek ısınmaya çalıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel