KTÜ'lülerden Gümrükçüoğlu'na...

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü öğrencileri Türkçe’nin yozlaştırılmasına dikkat çekmek amacıyla başlattıkları “Türkçemiz Turkche’leşmesin” kampanyasına destek veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçü

KTÜ'lülerden Gümrükçüoğlu'na...

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü öğrencileri Türkçe’nin yozlaştırılmasına dikkat çekmek amacıyla başlattıkları “Türkçemiz Turkche’leşmesin” kampanyasına destek veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na plaket verdiler.

 

Başkan Gümrükçüoğlu'nu ziyaret eden öğrenciler işyerlerine Türkçe isim verilmesi konusunda belediye meclisinin aldığı kararın memnuniyet verici olduğunu dile getirdiler. Kampanyanın amacına ulaşmasından dolayı ise mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler kendilerine verdikleri destekten dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ettiler.

Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe bölümü öğretim görevlileri Doç. Dr. Suat Ongan, İbrahim Balcı, Ertan Akbaş ve Erhan Durukan ile bölüm öğrencilerinden oluşan bir grup öğrenciyi ağırlayan Başkan Gümrükçüoğlu öğrencilerin yaptıkları böylesine güzel çalışmaların kendilerine yol gösterici olduğunu ifade ederek, “Türkçemize sahip çıkma adına yaptığınız kampanya bizlere yeni bir ufuk açmıştır. Sosyal ve toplumsal sorumluluk anlayışı içerisinde geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin bir anlamda kendi geleceklerine sahip çıkması bizleri gururlandırmıştır. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmek amacıyla konuyu belediye meclisini gündemine taşıdık ve bundan sonra açılacak işyerlerine Türkçe isim verilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesi kararını aldık. Belediye Melis üyelerimiz de konuya hassasiyetle yaklaşarak destek verdiler. Türkçeye sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır” dedi.

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr Suat Ongan ise “Bugün dünyada 3 bin dil konuşuluyor. Türkçe dünyada konuşulan dillerden ilk beş arasındadır. Aynı zamanda Türkçe edebiyatı da güçlü bir dildir. Bu kadar güçlü bir dilimiz olmasına karşılık İngilizce ve batı dillerinin saldırısına uğrayan Türkçemize sahip çıkmak hepimizin en önemli görevleri arasında olmalıdır. Türkçe’nin yozlaştırılması dikkat çekmek amacıyla öğrencilerimizin başlattığı kampanyaya destek veren ve sahip çıkan Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ediyorum ve katkılarının devamını bekliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Suat Ongan kampanyaya verdiği destekten dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na plaket takdim etti. Bakan Gümrükçüoğlu ise öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel