KTÜ’lü öğrenciye sanal tuzak!

 Sanal alem dolandırıcılarının kurbanı olan KTÜ’lü H.Ş. olayın ardından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi oldu.H.Ş şikayet dilekçesinde şahısla Facebook üzerinden tanışıp bağlantı kurduğunu belirterek ,zanlının 90 TL karşılığında ken

KTÜ’lü öğrenciye sanal tuzak!

 

Sanal alem dolandırıcılarının kurbanı olan KTÜ’lü H.Ş. olayın ardından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi oldu.

H.Ş şikayet dilekçesinde şahısla Facebook üzerinden tanışıp bağlantı kurduğunu belirterek ,zanlının 90 TL karşılığında kendisine fotoğraf makinesi vereceğini ardından da kendisinin  90 TL’yi havale ettiğini ancak bugüne kadar kendisine makinanın gönderilmediğini ve şüphelinin kendisini dolandırdığını söyledi.

Mağdur H.Ş.  Başsavcılığa verdiği dilekçenin ardından Tüketici Mahkemesi'ne başvurarak zanlıyı icraya verdi. Trabzon Savcılığı soruşturma kapsamında zanlı Barış Ç.'nin ev adresine Düzce'de ulaştı. Zanlının yine böyle bir dolandırıclık olayından sonra hapiste yattığını tespit etti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.


POLİSTEN UYARI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü bu olayı örnek göstererek vatandaşları uyardı. Telefon ve internet ortamında hiç kimseye güvenmemeleri gerektiğini belirtilen uyarıda; “İnternet ortamında da olsa garantili ürün almaktan vazgeçmeyin. Ayrıca kurumsal firmalardan alış veriş yapın. Telefonda ve internet ortamında kontör, para isteyenlere itimat etmeyin” ifadeleri yer aldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel